ABD Hazine Bakanı emeklilik fonlarında Bitcoin’e karşı çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve kripto para karşıtı tutumuyla bilinen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, emeklilik fonlarında BTC’ye yer verilmesi fikrine karşı çıktı.

9 Haziran’da New York Times’ın DealBook D.C. zirvesinde konuşan Yellen, 401(k) ve diğer emeklilik planlarında Bitcoin’e yatırım imkanı sunmayı “çok tehlikeli” bulduğunu açıkladı.

“Bu emekliliği için birikim yapanların çoğuna tavsiye edeceğim bir şey değil. Bana göre epey riskli bir yatırım.”

ABD’de bireysel emeklilik fonlarına yapılan yatırımlar, vatandaşlara bazı vergi indirimi avantajları sağlıyor. Yellen’ın açıklaması ise bu fonlarda hangi yatırımlara vergi indirimi uygulanacağı konusunda düzenlemelerin gelebileceğinin ipuçlarını verdi.

“Vergi yasaları, vergi konusunda avantajlı şekilde birikim yapma fırsatı sundu,” diye belirten Yellen, şöyle devam etti:

“Meclis bu alana müdahale etmek ister ve ‘401(k) ve emeklilik planlarına vergi teşvikleri getirdik ve bu birikimlerin hangi biçimde olabileceğini düzenlemek istiyoruz,’ derse, bana göre bunun haklı sebepleri olacaktır. Bunu tavsiye ediyorum demedim.”

Yellen’ın açıklamaları, ABD’nin en büyük emeklilik planı sağlayıcılarındna Fidelity Investments’ın kripto yatırımcılarını mutlu edecek bir duyuru yapmasından sonra geldi.

Fidelity, nisan sonunda yaptığı duyuruyla 401(k) emeklilik birikim hesabı sahiplerine Bitcoin’e doğrudan yatırım yapma imkanı vereceğini açıkladı. Hesap sahipleri, portföylerinin yüzde 20’ye kadarını BTC’ye ayırabilecek. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Hazine Bakanı emeklilik fonlarında Bitcoin’e karşı çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!