Metaverse’ün İsim Babası, Bir Blockchain Projesi Başlatacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 yıl önce ilk kez “Metaverse” terimini yazdığı bilim kurgu kitabında kullanan Neal Stephenson, LAMINA1 adlı metaverse odaklı bir Blokchain projesi başlatıyor.

Metaverse Kelimesini İlk Kez Kullanan Stephenson, Yeni Projesiyle Geri Döndü

1992 yılında “Snow Crash” isimli romanında metaverse kelimesini ilk kez bilim kurgu yazarı Neal Stephenson kullandı. Bugün kripto para piyasası ve gelecek için önemli bir kavram olan metaverse, şimdilerde en çok merak edilen terimler arasında yer alıyor.

Stephenson, bir kripto öncüsü olan Peter Vessenes ile birlikte Lamina1 adlı metaverse odaklı Blockchain projesini oluşturduklarını duyurdu.

İlginizi çekebilir: Tether’in USDT’si Tezos Blockchain Ağında Piyasaya Sürüldü

CoinDesk‘e konuşan Stephenson, konuyla ilgili şunları söyledi:

Microsoft gibi büyük şirketler metaverse ile ilgilenmeye başlarken, aynı zamanda birçok küçük oyuncu da bu alana ilgi duymaya başladı. Metaverse’e girmek, hayallerini inşa etmek, fikirlerini inşa etmek veya ticari emellerini gerçekleştirmek isteyen birçok insan var.

Lamina1’in test ağının ve betanet’inin bu yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanıyor. Stephenson, nihai hedefin, romanın kendisinden ilham alan sürükleyici bir 3D metaverse oluşturmak olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Metaverse’ün İsim Babası, Bir Blockchain Projesi Başlatacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!