Chainlink, Keepers ve VRF hizmetlerini Avalanche’ye entegre etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin oracle platformu Chainlink (LINK), Chainlink Keepers ve Chainlink Doğrulanabilir Rastgele İşlev (VRF) isimli iki hizmetini başlattıktan sonra bunları Avalanche (AVAX) platformundaki özel alt ağ Avalanche Primary Network’e entegre etti.

Chainlink ekibi, perşembe günü Cointelegraph’a gönderilen bir bildiride Avalanche ile kurulan entegrasyonun, platformdaki geliştiricileri desteklemek için yapıldığını belirtti. Chainlink Keepers hizmeti, geliştiricilerin akıllı sözleşme işlevlerini merkeziyetsiz bir şekilde otomatikleştirmelerini sağlayacak. Bir diğer taraftan Chainlink VRF hizmeti ise rastgele sayıların gerekli olduğu birçok merkeziyetsiz uygulama (DApp)’da kullanılabilen bir rastgele sayı oluşturucu (RNG) sağlayacak.

Ava Labs’ın kurucu ve CEO’su Emin Gün Sirer’e göre bu entegrasyon, Avalanche’deki oluşturucular için atılan büyük bir adım. Sirer, bu gelişmenin hem geliştirici hem de kullanıcı deneyimlerini kolaylaştıracağını düşünüyor. Avalanche yöneticisi de bu entegrasyonun, DApp’lerdeki işlev ve tasarımları geliştireceğine inanıyor:

“Avalanche Topluluğunda bir dizi yorulmak bilmeyen oluşturucular bulunuyor ve onların, bu gelişme sayesinde hızlı bir şekilde geniş ölçekte uygulama oluşturma ve gönderme yetenekleri daha kolay bir hale geliyor.”

ChainLink kurucu ortağı Sergey Nazarov da bu yeni gelişme hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Nazarov, geliştiricilerin bu entegrasyon sayesinde uçtan uca otomasyonla akıllı sözleşme uygulamaları yapabileceklerini ve platformdaki herhangi bir uygulamaya doğrulanmış RNG uygulayabileceğini açıkladı.

İlginizi Çekebilir: Terra fiyaskosu DeFi protokollerine pahalıya patladı

Chainlink, şubat ayında Chainlink Doğrulanabilir Rastgele İşlev (VRF)’nin ikinci versiyonunu kullanıma sunmuştu. Chainlink platformu bu işlev sayesinde her yeni bir istekte tahmin edilemez blok verileri ve oracle ağı gizli anahtarının bir kombinasyonunu kullanarak rastgele bir sayı ve kriptografik kanıt oluşturuyor

Chainlink, haziran ayının başlarında ise Solana (SOL) blockchaini üzerinde fiyat akışları başlattığını duyurmuştu. Solana platformundaki geliştiriciler, bu işlev sayesinde uygulamalarında BTC/USD, ETH/USD ve USDC/USD fiyat akışlarını kullanabiliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Chainlink, Keepers ve VRF hizmetlerini Avalanche’ye entegre etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!