Bitcoin’in Kısa-Orta-Uzun Vadeli Analizi: Destek ve Dirençler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in kısa-orta-uzun vadeli destek ve dirençleri. Bitcoin tekrar yükselişe geçecek mi?

Bitcoin 1 haftalık grafiğinde, şimdilik destek üzerinde tutunabildiğini görüyoruz. Uzun vadede bitcoin’in destek üzerinde kalması durumunda ilk karşılaşacağı direnç bölgesi, nisan ayının açılış mumuyla Fibonacci düzeltmesi 0,5 seviyesinin bulunduğu bölge olan 36.600-37.000 bölgesi olarak görünüyor. Bu seviyelerinde geçilmesi durumunda 48.000 dolar ve 65.000 dolar seviyeleri diğer dirençlerdir. Desteğin kaybedilmesi durumunda ise Bitcoin’in bir önceki tepesi olan 19.600 dolara kadar düşüş gerçekleşebilir. Haftalık olarak henüz bir yukarı yönlü dönüş mumu gerçekleşmediği düşünülüyor.

Bitcoin’in günlük grafiğinde ise henüz toplama bölgesi mi yoksa dağıtım bölgesi mi olduğunu bilmediğimiz bir aralık içerisinde bulunuyoruz. 32.200 seviyesi ve 28.300 seviyelerinin kırılımı durumunda Bitcoin’in yönü daha net anlaşılacaktır. Yukarı yönlü kırılımı durumunda 36.600 seviyelerine doğru yükseliş beklenebilir. Düşerken çok sert hareketlerde bulunan Bitcoin’in yukarı yönlü hareketlerinin de bu şekilde olacağını düşünülüyor. Ancak Chicago borsası Bitcoin vadelisinde oluşan 28.800 seviyelerinde boşluk (Gap) henüz doldurulmuş değil. Grafikler genel olarak boşlukları doldurmaya meyillidir.

Bitcoin’in 2 saatlik grafiğinde ise mavi kutu ile belirtilen dağıtım aşamasından sonra sert bir düşüş gerçekleşti. Belirli bir range içerisinde hareketlerine devam eden Bitcoin, düşüş yaşadıktan sonra yeni bir düşük dip yaptı ve Fibonacci düzeltmesinin 0,786 seviyelerine kadar yükseldi ve yüksek bir tepe yapamadan tekrar düşüş yaşadı. 2 saatlik grafikte 29300 seviyeleri güzel bir destek görevi görürken 32000 dolar seviyeleri direnç olarak çalışmaktadır.
Bitcoin’in 15 dakikalık grafiğinde ise belirli bir range aralığında hareketlerine devam ediyor. Range’in üstünün likidite temizliğini yaptıktan sonra düşüş yaşayan Bitcoin, bu seferde alt bölgede benzer bir hareket sergileyerek yukarı yönlü hareket etti. Henüz yeni bir yüksek tepe yapamayan Bitcoin’in 30600-30700 seviyesi direnciyken 29900-30000 seviyesi ise destek görevi görmektedir. 30185 dolar ile günü açan Bitcoin yazım esnasında bu seviyenin altında bulunuyor. 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in Kısa-Orta-Uzun Vadeli Analizi: Destek ve Dirençler
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!