Güney Kore kripto borsaları Litecoin’i delist ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore’deki büyük kripto para borsaları, gizlilik odaklı MimbleWimble (MWEB) güncellemesinden haftalar sonra Litecoin (LTC)’yi delist etti.

Kripto borsası Upbit, çarşamba günü yayımladığı bir duyuruda LTC desteğini sonlandırmanın asıl nedeni olarak isimsiz işlemleri yasaklayan Belirli Finansal İşlem Bilgilerinin Raporlanması ve Kullanımına İlişkin Kanun’u gösterdi.

Delist olayı, LTC işlemlerini ve bazı önemli bilgileri gizleyen çoğu kişinin beklediği MWEB güncellemesinin ardından gerçekleşti. Söz konusu güncelleme, ilk teklifinden yaklaşık iki yıl sonra bu yılın başlarında gerçekleştirildi.

Kripto borsası, gizlilik odaklı güncellemeyi anlayabilmek adına Litecoin Vakfı’na ulaştı ve kapsamlı bir incelemenin ardından LTC işlemleri için sağlanan desteğin sonlandırılmasına karar verdi.

“Bu güncellemeye dahil edilen işlem bilgilerini açığa çıkarmayan söz konusu isteğe bağlı işlev, Özel Finansal Bilgiler Yasası kapsamında isimsiz bir transfer teknolojisine karşılık geldiği tespit edildiğinden dolayı Litecoin (LTC) işlem desteğini sonlandırma kararı aldık.”

8BTC’den alınan verilere göre Güney Kore’deki Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax kripto para borsaları şu anda LTC’yi platformlarından delist etmiş durumda.

Five major South Korean #crypto exchanges – Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit and Gopax announced to delist #Litecoin (LTC)https://t.co/p1SdMr1Gu5

— 8BTCnews (@btcinchina) June 8, 2022

Upbit ve diğer büyük kripto para borsaları, mayıs ayının son haftasında yatırımcılara gizli işlemlerle ilgili düzenleyici riskler hakkında tavsiye veren bir uyarı yayımlamıştı.

İlginizi Çekebilir: Güney Kore kripto soruşturma ve düzenlemelerini hızlandırıyor

Güney Kore, dünya çapında en sıkı kripto düzenlemelerine sahip olan ülkelerin arasında bulunuyor ve Özel Finansal Bilgiler Yasası da bu düzenlemelerden biri. İsimsiz işlemlerin yasaklandığı söz konusu kurallar kapsamında kripto borsalarının, Müşterini Tanı (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) politikalarına uyması gerekiyor.

LTC’nin delist edilmesi, özellikle de borsaların bu yılın başlarında yaptığı uyarıdan sonra beklenen bir gelişmeydi. Koreli borsalar daha önce de birçok özel coin’i delist etmişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore kripto borsaları Litecoin’i delist ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!