BNB fiyatı 2022'de %40 düzeltme riskiyle karşı karşıya

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BNB fiyatı, Binance’in karşı karşıya olduğu yasal suçlamalar nedeniyle 2022’de yüzde 20-40 daha düşebilir.

Binance Coin (BNB) fiyatı, 7 Haziran’da yüzde 7,3 civarı değer kaybetti ve son üç haftanın en düşük seviyesi olan 275 dolara geriledi.

Dahası, kripto paranın çatı şirketi Binance menkul kıymet yasalarını ihlal etmek ve milyarlarca doları aklamak ile suçlandığından dolayı 2022’de yüzde 20-40 daha değer kaybedebilir.

Art arda kötü haberler

BNB, 2017’de ilk coin arzıyla (ICO) piyasaya sürüldü ve Binance’e 15 milyon dolar kazandırdı.

Token, Binance ekosisteminde çoğunlukla kullanım amaçlı varlık olarak iş görüyor ve yatırımcılara alım satım faaliyetlerinde indirim imkanı sunuyor. Piyasa değeri bakımından en büyük beşinci kripto para olan BNB, spekülatif bir finansal varlık işlevi de görüyor.

BNB’nin piyasa değeri 7 Haziran itibarıyla 45,42 milyar dolar ölçüldü. Kaynak: CoinMarketCap

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bloomberg’e göre şimdi ise BNB token için 2017’de düzenlenen ICO’nun düzenleyiciye kaydolmayı gerektiren menkul kıymet satışı olup olmadığını araştırıyor.

So, will all exchanges including binance delist $BNB like they did with $XRP?

— Crypto Mark ❄️ (@MarkCrypto8) June 6, 2022

Bu haber, Mayıs 2021’de 700 dolarda tepe yaptıktan sonra değerinin yarısından fazlasını kaybeden BNB fiyatını daha da baskılayabilir.

BNB kritik destek seviyesinde

Binance odaklı kötü haberlerin yanı sıra, piyasa genelinde de değer kaybı görülüyor. BNB, mevcut durumda 61,8 Fibonacci geri çekilme seviyesini (274 dolar yakınında) test ediyor. İlginçtir ki, aynı seviye Mayıs-Temmuz 2021 arasında yüzde 170 fiyat rallisinin öncesinde destek işlevi de görmüştü.

Ne var ki, Fed’in para politikasında sıkılaşmaya girmesi gibi zayıf faktörler, BNB’nin söz konusu seviyenin altına gerileme ihtimalini artırıyor.

Bunun gerçekleşmesi halinde, BNB’nin bir sonraki hedefi 200 haftalık üstel hareketli ortalaması (EMA, mavi dalga) olabilir. 200 haftalık EMA, mevcut durumda 200 dolar yakınında bulunuyor.

BNB/USD paritesinin 34 puan ölçülen göreceli güç endeksi (RSI), “fazla satış” noktası olan 30 puana gerileyene kadar düzeltmenin sürmesinin mümkün olduğunu gösteriyor.

BNB/USD paritesinin haftalık fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

200 haftalık EMA’nın da kaybedilmesi halinde, bir sonraki destek 0,786 Fib çizgisiyle kesişen 160 dolarda bulunuyor.

BNB 274 dolara tutunmayı başarabilirse, yukarı yönde hedefleri 0,5 Fib çizgisindeki 355 dolar ve 50 haftalık EMA’sı (kırmızı dalga) olan 380 dolarda yer alıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
BNB fiyatı 2022'de %40 düzeltme riskiyle karşı karşıya
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!