20 Ülkeden ABD’ye Bitcoin’in (BTC) Faydaları Konulu Mektup: Örneklerde Türkiye Bulunuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsan hakları aktivistleri tarafından ABD Senatosu’na Bitcoin (BTC) ve stablecoinlerin faydalarını anlatan bir mektup gönderildi.

20 farklı ülkeden 20 insan hakları aktivisti tarafından Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve ABD Senatosu’nun önde gelen liderlerine, siyasi baskı ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan insanlar için Bitcoin ve stablecoinlerin faydalarını anlatan bir mektup gönderildi.

Aktivistlerin, Bitcoin ve stablecoinlerin Ukrayna gibi çatışmaların yaşandığı ülkeler ve Venezuela gibi hiperenflasyondan etkilenen ülkeler tarafından nasıl kullanıldığına dair kişisel görüşlerine yer verdiği mektupta Bitcoin‘in, “Küba, Afganistan ve Venezuela’da parasal felaketler yaşandığı sırada vatandaşlara sığınak sağladığına” ve “Nijerya, Beyaz Rusya ve Hong Kong’da sivil özgürlüklere yönelik baskılar artığında otoriterliğe karşı mücadeleyi ayakta tutmaya yardımcı olduğuna” değinildi.

Ukraynalı aktivist Lyudmyla Kozlovska ise Bitcoin‘in, Rusya’ya karşı verdikleri mücadelede askerler için bağış toplamaya doğrudan yardımcı olduğunu söyledi.

Bitcoin benim için sadece bir teknoloji değil. Kelimenin tam anlamıyla arkadaşlarımın ve birçok Ukraynalının hayatını kurtardı. O olmasaydı, Rus işgalinin ilk günlerinde askerler için koruyucu ekipman sağlamak amacıyla bu kadar çabuk para toplayamazdık.

Mektupta ayrıca siyasi baskı ve ekonomik zorluklar yaşayan ülkeler ile ilgili dünya basınından haber başlıklarına yer verildi. Haberler arasında Wall Street Journal‘ın “Türkler, Düşen Liradan Korunmak İçin Bitcoin ve Tether’e Yöneliyor” başlıklı haberi de yer aldı.

Grayscale CEO’su Barry Silbert: Türk Lirasının Değer Kaybı Dudak Uçuklatıcı Çare Bitcoin

İlgili yazı:  Grayscale CEO’su Barry Silbert: Türk Lirasının Değer Kaybı Dudak Uçuklatıcı Çare Bitcoin

Tuğay Kaynar

Nişantaşı Üniversitesi mezunu Tuğay Kaynar, mimarlık ve sanat tarihini ilgi çekici buluyor. Sanata duyduğu ilgi sırasında okuduğu kitaplar kendisini içerik yazarlığı konusunda geliştirdi. Son yıllarda Bitcoin ve alternatif kripto paralara duyduğu ilgi ile gördüklerini, duyduklarını ve bildiklerini Koin Bülteni okuyucularına aktarıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
20 Ülkeden ABD’ye Bitcoin’in (BTC) Faydaları Konulu Mektup: Örneklerde Türkiye Bulunuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!