New York’ta kripto madenciliğini yasaklama baskısı tepki topluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York eyaleti, onaylanmasının ardından iş ispatı (PoW) madenciliğinin yasaklanmasını öneren bir yasa tasarısını ileri sürerken, kripto topluluğu üyeleri ise bu konudaki karşıt fikirlerini sosyal medya aracılığıyla dile getiriyor.

Blockchain Association politika başkanı ve avukat Jake Chervinsky, paylaştığı bir Twitter dizisinde bu hareketin karbon emisyonunu tümüyle azaltmayacağını açıkladı. Chervinsky’e göre söz konusu herhangi bir madencilik yasağı, madencileri sadece New York’tan uzağa, yani üzerinde baskı hissetmedikleri diğer bölgelerde faaliyet göstermeye itecek.

Politika başkanı, New York başkanı Kathy Hochul’un önerilen yasa tasarısını New York’un iyiliği için veto etmesini umuyor. Avukat, yasa tasarısı önerisinin eyalette kriptonun hoş karşılanmadığı mesajını verdiğini belirtti. Chervinsky, tasarının hayata geçirilmesi durumunda bu durumun dünya finans sermayesinden kaynaklanan bir politika hatası olacağının altını çizdi.

Chervinsky’nin yanı sıra ABD senatör adayı Bruce Fenton da bu gelişmeye karşı çıkanlar arasındaydı. Paylaştığı bir tweet’te hükümetlerin, insanların yürüttüğü özel bir yazılımı kontrol etme hakkına sahip olmadığını söyleyen Fenton, “kod bir ifade yöntemidir” diyerek yasağın ifade özgürlüğüne karşı bir hareket olduğunu ima etti.

Etehereum kurucusu Vitalik Buterin de Fenton ile aynı fikirdeydi. Konu hakkındaki düşünceleri paylaşan Buterin, hükümetin hangi uygulamaların elektrik açısından uygun kullanımları olduğu konusunda seçim yapmaması gerektiğini söyledi. Kurucu, karbon fiyatlandırması uygulanmasını ve kazançların düşük gelirli kullanıcıların zararlarının karşılanması için kullanılmasını önerdi.

Ultimately I agree with this (that is, I oppose banning PoW). The government picking and choosing which specific applications are an okay use of electricity or not is a bad idea. Better to just implement carbon pricing, and use some of the revenues to compensate low-income users. https://t.co/NnBzmv5mYz

— vitalik.eth (@VitalikButerin) June 4, 2022

PoW madenciliğinin yasaklanmasını öneren bir yasa tasarısı 3 Haziran’da New York Eyaleti Senatosu tarafından onaylanmıştı. Başkanın da yasa tasarısını onaylaması halinde eyalette madencilik yasaklanacak ve daha önceden onaylanmış madencilik izinlerinin yenilenmesi engellenecek.

Madenciliği yasaklamaya yönelik oluşturulan baskı sırasında New York Başsavcısı Letitia James, fiyat oynaklığını gerekçe göstererek “kripto para yatırımlarına” karşı uyarıda bulundu. James, perşembe günü yayımlanan yatırımcı uyarısında, yatırımcıların kriptoda “milyarlarca kaybettiğini” söyledi, ayrıca iyi bilinen ve saygın borsalarda işlem gören dijital varlıkların bile çökebileceğinin altını çizdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
New York’ta kripto madenciliğini yasaklama baskısı tepki topluyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!