Blockchain tabanlı oyun Stepn, DDoS saldırısı kurbanı oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana tabanlı move-to-earn (hareket ederek kazan) uygulaması Stepn, platform büyük bir hile karşıtı güncelleme getirdikten kısa süre sonra birden fazla hizmet aksatma (DDoS) saldırısı rapor etti.

Stepn, 5 Haziran tarihli Twitter gönderisinde platformun birkaç kez DDoS saldırısına maruz kaldığını ve tamir bakımına alındığını, performansın da bu nedenle düzgün olmadığını belirtti.

1/2
We have been under multiple DDOS attacks in the past hours. Securing the servers and recovery may take anywhere from 1 to 12 hours. We recommend you take some rest during the maintenance or otherwise the work-outs may not be recorded properly.

— STEPN | Public Beta Phase IV (@Stepnofficial) June 5, 2022

Duyuruya göre Stepn, sunucularını 12 saat içinde düzeltmeyi ve güvenliğini sağlamayı umuyordu, fakat çeviri yayın saati itibarıyla 20 saatten uzun süredir bir güncelleme paylaşmadı.

Stepn, “Mühendislerimiz sorunları çözmek için sıkı çalışıyor. Tamir tamamlandığında duyuru yapacağız. Sabrınız için teşekkürler,” diye yazmıştı.

Blockchain oyunu, 3 Haziran’da “Stepn’s Model for Anti-Cheating (SMAC)” adlı hile karşıtı sistemi başlattığını duyurmuştu. Sistem, platformdaki sahte kullanıcıları ortadan kaldırmayı ve sahte hareket verilerini önlemeye çalışıyor.

Stepn, güncellemeden kısa süre sonra SMAC’nin gerçek bazı kullanıcıları bot olarak yanlış algıladığını açıkladı. Ayrıca “25 milyon DDoS saldırısının” yol açtığı bazı ağ sorunları bulunurken, platformdaki botları takip etmek de geçici olarak imkansız hale geldi.

Stepn’ın tokeni Green Satoshi Token (GST) ise olayların karşısında güçlü kaldı. Son 24 saatte yüzde 10 civarı yükselen GST, 1,04 dolardan işlem görüyor.

Green Satoshi Token’in yedi günlük fiyat grafiği. Kaynak: CoinGecko

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Blockchain tabanlı oyun Stepn, DDoS saldırısı kurbanı oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!