Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 30 Mayıs – 3 Haziran

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında kripto para piyasasında öne çıkan haberleri sizler için derledik.

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta içinde yaklaşık 33.000 – 29.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. 30 Mayıs Pazartesi günü haftaya 29 bin dolar seviyesiyle giriş yapan BTC, ilerleyen günlerde en son mayıs ayının başlarında kaydedilen 32 bin dolar seviyesinin üstüne çıktığı bir yükseliş trendi yakaladı. Ancak bu seviyelerde tutunamayıp tekrardan aşağı yönlü dalgalanmalar gösteren BTC, 3 Haziran Cuma akşamında borsalarda yaklaşık 29.500 dolar seviyesinde işlem görerek hafta içini kapattı. Bitcoin, yazının yazıldığı esnada borsalarda 29.77 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 1,225 trilyon dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 46,2 olarak hesaplandı.

Ethereum (ETH) fiyatı ise haftayı yaklaşık 1.700 dolar ile 2.000 dolar seviyeleri arasında geçirdi.

İşte 30 Mayıs Pazartesi ile 3 Haziran Cuma tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

Bitcoin Lightning Network kapasitesi 3.900 BTC’yi geçerek rekor kırdı!

Bitcoin (BTC), her ne kadar ayı piyasasının etkisi altında olsa da ağın temelleri iyi performans göstermeye devam ediyor. Eşler arası ağın güven seviyesi artıyor, merkezden uzaklaşılıyor ve hız da giderek artıyor. Bu durum, Bitcoin Lightning Network (LN) için de geçerli.

Bitcoin Visuals verilerine göre Bitcoin Lightning Network kapasitesi, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3915,776 BTC’ye ulaştı. Bu sayede BTC işlem hızları iyileşirken ikinci katman protokol üzerinden gerçekleşen ücretler ise aşağı çekiliyor.

Binance İtalyan düzenleyicilerden lisans aldı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, İtalya’da düzenleyicilerin onayını alarak ve kaydolarak Avrupa’daki varlığını güçlendiriyor. Binance’in alt kuruluşu, bir diğer ülke Fransa’da faaliyet gösterebilmek için de mayıs başında lisans almıştı.

Borsanın cuma günü paylaştığı resmi blog gönderisine göre şirket, Organismo Agenti e Mediatori (OAM) kuruluşuna Kripto Para Hizmet Sağlayıcısı olarak kaydoldu.

Luna’ya yatırım yapan yatırımcılar yüzde 70 zarar etti

Terra ekosisteminin 28 Mayıs’ta Terra 2.0 aracılığıyla yeniden başlatılmasından beri Terra (LUNA) fiyatı yaklaşık yüzde 70 geriledi.

Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon’un canlandırma planı çerçevesinde LUNA 2 olarak da adlandırılan yeni LUNA tokenleri, öncelikli olarak Luna Classic (LUNC), TerraUSD Classic (USTC) ve Anchor Protocol UST (aUST) sahibi olan kullanıcılara airdrop yoluyla gönderiliyor.

LUNA, CoinGecko’dan alınan verilere göre 28 Mayıs Cumartesi günü 18,87 dolarlık fiyat açılışından bu yana yaklaşık yüzde 69 düştü ve yazının yazıldığı esnada ise 5,71 dolarlık fiyat bandında seyrediyor.

İstanbul’da Web 3 ve NFT fırtınası koptu!

Benzersiz token (NFT) ve Web3 teknolojileri alanında öne çıkan isimler, İstanbul’da gerçekleşen etkinlikte bir araya geldi.

30 Mayıs tarihinde Cointelegraph ile paylaşılan basın bildirisine göre, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleşen NFT Summit İstanbul, iki gün boyunca önde gelen teknoloji uzmanları, girişimcileri ve sanatçılarını buluşturdu. Etkinlikte 27 farklı ülkeden 947 katılımcı yer aldı.

Binance Staking, Terra 2.0 airdrop’un ilk aşamasını tamamladı

Kripto para borsası Binance, salı günü yaptığı açıklamada Terra Luna Classic (LUNC), TerraUSD (USTC) ve AnchorUST (aUST) sahiplerine yeni Terra Luna (LUNA) tokeni airdrop’unun ilk aşamasını tamamladığını duyurdu.

Büyük kripto şirketleri çalışanlarını işten çıkarıyor

2018’deki büyük kripto ayı piyasası sırasında sektördeki bazı firmalar, iş gücünü yüzde 60’a varan oranlara kadar azaltmıştı.

Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşlerinin kurduğu kripto para alım satım platformu Gemini ise devam eden olumsuz piyasa koşulları nedeniyle çalışanlarını işten çıkaran firmaların listesine eklendi.

Bloomberg’in de bildirdiği gibi Winklevoss’ların kripto şirketi Gemini Trust, 2 Haziran’da çalışanlarına paylaştığı bir bildiride devam eden kripto ayı piyasası esnasında çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkardığını bildirdi.

The Sandbox Türkiye pazarına açılıyor

Kullanıcıların NFT formatında varlık tasarladığı, paylaştığı ve satabildiği, topluluk tarafından yönetilen, merkeziyetsiz ve Ethereum blockchain tabanlı metaverse platformu The Sandbox’ın dünya çapında hazlihazırda7 ülkede ofisi bulunuyor. Bunlara bir yenisini eklemek üzere, teknoloji ve oyun sektöründen davetlilerin, basın mensuplarının, The Sandbox kurucu ortağı Sebastien Borget ve The Sandox Türkiye Direktörü Arslan Kıran’ın da katılımıyla 1 Haziran akşamı lansman partisi düzenlendi.

Türkiye’nin en büyük oyun firmaları, NFT ve medya sanatçıları ile işbirliği anlaşmalarına devam eden The Sandbox Türkiye, lansmandan sonra bu işbirliklerini hızlandırmayı hedefliyor. Platformda, global içeriklerin yanı sıra, Türkiye pazarına özgü. kültürel içeriklerin de yer alması planlanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 30 Mayıs – 3 Haziran
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!