Sigorta şirketlerinin yüzde 11'i kripto yatırımı yapıyor veya yapacak – Anket

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel sigorta sektörünün yaklaşık yarısını temsil eden 328 CFO ve CIO’nun yüzde 6’sı kriptoya yakın duruyor.

Goldman Sachs tarafından düzenlenen, şirketlerin varlık tahsisleri ve portföylerine ilişkin 328 baş finans ve baş yatırım görevlisiyle yapılan ankete göre, ABD merkezli sigortacılar kripto para yatırımıyla en çok ilgilenen isimler arasında.

Yatırım bankacılığı devi kısa süre önce, kripto para birimleriyle ilgili yanıtları içeren yıllık küresel sigorta yatırım anketini paylaştı. Buna göre, ABD sigorta şirketlerinin yüzde 11’inin kripto para yatırımı yapmakla ilgilendiği veya halihazırda yatırım yaptığı tespit edildi.

Salı günü “Exchanges at Goldman Sachs” isimli podcast’e konuşan Goldman Sachs küresel sigorta varlık yönetimi başkanı Mike Siegel, elde edilen sonuçlara şaşırdığını söyledi:

Kripto hakkında ilk kez anket yaptık. Bu ankete yanıt alamayacağımı düşündüm ama sonuca şaşırdım. Sektördeki katılımcıların yüzde 6’sı ya kriptoya yatırım yaptıklarını ya da kriptoya yatırım yapmayı düşündüklerini belirtti.

Asya merkezli sigortacıların yüzde 6’sı bu sektörle ilgilendiğini söyleyerek ikinci sırada yer aldı. Avrupalı ​​sigortacılar sadece yüzde 1 oranında sektöre ilgi gösteriyor.

Raporda sigortacıların, önümüzdeki 12 ay içinde en yüksek getiriyi elde etmeyi bekledikleri varlık sınıfı olarak kripto paraları belirledikleri vurgulandı.

Firmaların yaklaşık yüzde 2’si mevcut kripto yatırımı olduğunu söylerken Goldman Sachs analistleri bu ilgi seviyesinin “dikkate değer” olduğunu yazdı.

Podcast’te Siegel, satın almanın ardındaki motivasyonlarını anlamak için kripto ile ilgilenen firmalar arasında yürütülen bir anket daha yapıldığını söyledi:

Bununla ilgili bazı takip soruları yaptık ve genel olarak, yatırım yapan veya kripto para yatırımını düşünen şirketler piyasayı ve altyapıyı anlamak için yapıyor. Ancak, işlem yapılabilir para haline gelirse, kripto para alanındaki politikaları belirleme ve aynı zamanda tıpkı dolar veya yen veya sterlin veya avroda yaptıkları gibi kripto alanında prim kabul etme yeteneğine sahip olmak istiyorlar.

Ankete katılan firmaların yalnızca yüzde 1’i önümüzdeki 12 ay içinde kripto pozisyonlarını artıracaklarını söyledi. Yüzde 7’si mevcut konumlarını sürdüreceklerini belirtti. Yüzde 92’si gelecek yıl kriptoya yatırım yapmayacağını söyledi.

Artan ilgiye rağmen, kripto para konusunda hala karamsar olanlar var, zira yüzde 16’sı önümüzdeki 12 ay içinde en düşük getiri elde edecekleri varlık sınıfı olarak kriptoları görüyor.

Bankanın küresel dijital varlıklar başkanı Mathew McDermott raporda şunları yazdı:

Kripto piyasası olgunlaşmaya devam ettikçe, düzenleyici netlikle birlikte kurumların bir kesimi, yatırım fırsatlarını keşfetmenin yanı sıra altta yatan blockchain teknolojisinin yıkıcı etkisini tanıma konusunda emin adım atar hale geliyor. Bu pazarın potansiyelini açıkça fark eden küresel varlık yöneticilerinin benimsemesindeki artışa olumlu anlamda şaşırdım.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sigorta şirketlerinin yüzde 11'i kripto yatırımı yapıyor veya yapacak – Anket
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!