Güney Kore hükümeti metaverse için yatırım kararı aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore hükümetinin metaverse gibi gelişen teknolojilere artan ilgisi, diğer ülkeleri de bu konuda teşvik edebilir.

Kripto konusunda sıkı bir düzenleyici rolü ile tanınan Güney Kore, metaverse konusunda büyük adımlar atıyor. Hükümet, çeşitli metaverse projelerine doğrudan 223,7 milyar won (yaklaşık 177,1 milyon dolar) yatırım yapacak.

Güney Kore, gelişmekte olan metaverse teknolojisine yatırım yaparak bu alanda adım atan ilk ulusal hükümet olma unvanını kazanmış oluyor. Yatırım, gelişmekte olan teknolojilere yatırım yapma amacıyla kurulan “Yeni Dijital Anlaşma” programı kapsamında geliyor.

Bu program, ülkenin Lim Hyesook liderliğindeki Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı tarafından yönetiliyor. Hyesook, hükümetin metaverse teknolojisinde liderliği ele geçirme konusundaki ilgisini belirterek metaverse’i “potansiyeli belirsiz haritalanmamış dijital bir kıta” olarak adlandırdı.

CNBC’nin bildirdiğine göre ulusal fon, ilk etapta vatandaşların çeşitli devlet planlarına ve hizmetlerine sanal olarak erişmesine olanak tanıyacak metropol düzeyinde bir metaverse platformu oluşturmak için kullanılacak.

Güney Kore hükümetinin metaverse projelerine yapacağı bu ve benzeri yatırımlar, diğer ülkeleri de metaverse konusunda yatırım yapmaya teşvik edebilir.

Güney Kore hükümetinin metaverse teknolojisine artan ilgisiyle ilgili raporlar, ilk olarak, iki büyük market devinin müşteri deneyimini geliştirmek için platformlarını metaverse ve yapay zeka ile entegrasyonunu başlattığını duyurduğu şubat ayında gelmişti.

Güney Kore, teknolojik olarak sürekli güncel ve ileri seviyede kalmaya çalışan bir ülke olarak biliniyor. Ayrıca henüz yeni denilebilecek blockchain teknolojisini teşvik etmek için cesur adımlar atıyor. Diğer ülkelerle kıyaslanınca emsal teşkil edecek “devlet daireleri için blockchain kullanım örnekleri “ sunan ilk hükümetler arasında yer alıyor.

Metaverse, araziler, binalar, avatarlar, kıyafetler ve hatta isimlerin ticaretinin gerçekleştiği, genellikle kripto para birimi kullanılarak paylaşılan sanal dünyaların tümünü ifade ediyor. Konsept oldukça yeni olmasına rağmen, NFT’lerden sonra kripto dünyasındaki en büyük hype’a sebep oldu. Facebook, Google ve hatta Apple gibi tüm teknoloji devi firmalar konsepte büyük ilgi gösterdi. Hatta Facebook, tüm markasını Meta adıyla değiştirdi.

Metaverse, yakın zamanda sona eren Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2022’nin de ana gündem konularından biriydi. Uzmanlar ise metaverse’ün çeşitli alanlarda insanlığa yardımda bulunacağını, insanların bizzat kendilerinin bulunması gereken ama neredeyse imkansız olan görevlerde veya tıbbi kurtarma operasyonlarında hayati önem taşıyacağını düşünüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore hükümeti metaverse için yatırım kararı aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!