Bitcoin yatırımcılarının çoğu kısa vadede düşüş bekliyor – BTC fiyat analizi | 2.6

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasına kırmızı renk hakim olurken Bitcoin yatırımcıları düşüş beklentisi içinde.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 1 Haziran itibarıyla 30.000 doların altını test edince yatırımcıların da morali bozuldu. Ancak analistler yükseliş beklentisini sürdürüyor.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre en büyük kripto para birimi, 30 Mayıs tarihinde 32.000 dolara kadar yükselmiş olsa da yükselişini sürdüremedi. 1 Haziran itibarıyla 30.000 altına gerileyen BTC/USD paritesi, bu yazının hazırlandığı esnada 30.100 üzerinde seyrediyordu.

Tarihte ilk kez üst üste dokuz kez kırmızı haftalık mum çubuğu gören Bitcoin grafiğinde, haziran başı itibarıyla pozitif bir dalga oluştu ancak bu durum kısa sürmüş olabilir. Zira yatırımcıların önemli bir kısmı, kısa vadede yine düşüş bekliyor.

BTC yatırımcılarının çoğunluğu kısa vadede “27.000 dolar” bekliyor

Düzenli aralıklarla kripto para analizleri paylaşan ve Cointelegraph’a yazılarıyla katkıda bulunan analist Michael van de Poppe, 2 Haziran tarihinde Twitter üzerinde düzenlediği ankette, 600 binden fazla takipçisine “Bitcoin haftaya ne kadar olur” diye sordu.

35.000 ve 27.000 dolar seçeneklerinin yer aldığı ankete, bu haberin yayına hazırlandığı saat itibarıyla 5 bin 591 oy geldi. Katılımcıların yüzde 53,5’i düşüş beklediğini belirtti.

“Bitcoin haftaya ne kadar olur?” anketi. Kaynak: Twitter / Crypto Michael

Takipçilerinin düşüş beklentisine rağmen piyasaya olumlu yaklaşımıyla tanınan analist, yakın vadede yeniden yükseliş beklentisi içine girilmesi için, 30.300 doları hedef olarak belirledi.

Analist ayrıca, vadeli işlem piyasasıyla spot fiyatların arasında görülen boşluğun kapanması için 36.000 dolara kadar yükseliş yaşanabileceğini, daha sonra keskin bir düzeltmenin ihtimal dahilinde olduğunu tweet attı.

BTC/USDT – Bitcoin teknik analiz

Bitcoin, 31 Mayıs’ta 32.659 dolardaki genel dirence ulaştı ancak boğalar bu engeli aşamadı. 31 Mayıs’taki doji mum modeli, alıcı ve satıcılar arasındaki belirsizliğe işaret ediyor.

Peki kısa vadede BTC fiyatı yükselir mi, yoksa Bitcoin düşer mi? Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay en büyük kripto para birimi hakkında görüşlerini paylaştı.

BTC/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Piyasadaki belirsizlik 1 Haziran’da ayılar lehine çözüldü. Fiyatı 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) (30.630 dolar) değerinin altına çektiler. Fiyat 20-EMA’nın altında kalırsa, bir sonraki durak 28.630 dolar olabilir. Alıcıların bu seviyeyi tüm güçleriyle savunmaları bekleniyor.

28.600 dolardan yükselen BTC/USDT paritesinin tekrar 32.659 dolara yükselmesini uman boğalar, pariteyi birkaç gün boyunca bu iki seviye arasında konsolide edebilir.

Fiyat, bahsi geçen aralığın üstünde veya altında kırılırsa bir sonraki trend hareketi ortaya çıkacaktır. Eğer 32.659 doların üzerine çıkılırsa, ralli 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) (34.936 dolar) değerine ulaşabilir. 28.630 dolar ila 26.700 dolar arasındaki destek bölgesinin altında bir kırılım gelirse düşüş trendi yeniden başlayabilir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin yatırımcılarının çoğu kısa vadede düşüş bekliyor – BTC fiyat analizi | 2.6
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!