Bitcoin hakkında bilgi arttıkça kullanma isteği de artıyor – Anket

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para hakkında bilgi sahibi olanların Bitcoin’e güveni ve inancı artıyor.

Dijital ödeme şirketi Block Inc. tarafından yapılan bir ankette, katılımcıların kripto para birimi bilgi düzeyleri ne kadar yükselirse, Bitcoin’in (BTC) geleceği hakkında o kadar iyimser oldukları sonucu çıktı.

Block, ocak ayında ABD (2 bin 375), EMEA (4 bin 360) ve APAC (2 bin 860) bölgelerinden toplamda 9 bin 500’den fazla kişiyle anket yaptı. “2022 Bitcoin Knowledge and Perceptions” isimli rapor kapsamında, her bölgede en az 100 Bitcoin sahibi ankete dahil edildi.

31 Mayıs’ta yayımlanan rapor, iyimserlik ile satın alma olasılığı arasında ilişki olduğunu gösteriyor.

Kendilerini kripto alanında bilgi sahibi olarak tanımlayanların yüzde 41’i, önümüzdeki 12 ay içinde Bitcoin satın almanın “çok muhtemel” olduğunu söylerken, “sınırlı veya sıfır bilgisi” olanların sadece yüzde 7,9’u satın almayı hedefliyor.

Bitcoin’in geleceği hakkında, yüksek gelirli kişiler düşük gelirli olanlardan biraz daha iyimser gözükürken, düşük gelirli olan Nijerya, Hindistan, Vietnam ve Arjantin gibi ülkeler en yüksek iyimserlik oranlarına sahip. Ayrıca bu ülkelerde en yüksek kripto para bilgisi gözleniyor.

Kaynak: Block Inc. Bitcoin Bilgi ve Algı Raporu 2022

Eğitim, yaygınlığın anahtarı gibi görünüyor, çünkü Bitcoin satın almamanın en büyük nedeni (katılımcıların yüzde 51’i tarafından belirtildiği üzere) bilgi eksikliği. En çok belirtilen ikinci neden, potansiyel hırsızlık riski (yüzde 32) ve BTC’nin çok fazla fiyat oynaklığına sahip olduğu algısı (yüzde 30).

Düşük gelirli ülkeler kripto paralardaki faydayı görüyor

Rapor, düşük gelirli bireylerin Bitcoin’i fiilen kullandığını ve yüzde 40’tan fazlasının Bitcoin’i para göndermenin veya mal satın almanın kolay yolu olarak kullanma olasılıklarının yüksek olduğunu belirtiyor.

Karşılaştırıldığında, yüksek gelirli insanlar Bitcoin’i daha çok para kazanmanın (yüzde 50) veya yatırım portföyünü çeşitlendirmenin (yüzde 30) yolu olarak görüyor, ancak yaklaşık aynı miktarda kullanıcı (yüzde 39) mal satın almak için de tercih ettiklerini söylüyor.

Kaynak: Block Inc. Bitcoin Bilgi ve Algı Raporu 2022

Block ayrıca, Bitcoin’in “enflasyona karşı koruma” amaçlı kullandığını söyleyenlerle, yüksek enflasyon oranlarına sahip ülkeler arasında güçlü bir korelasyon olduğunu bildirdi.

Cointelegraph tarafından daha önce bildirildiği üzere, Arjantin’de kripto benimseme oranı, bölgedeki diğer ülkelerin iki katına ulaştı. Nüfusun yaklaşık yüzde 60’ı enflasyondan korunma için Bitcoin’e yöneliyor.

Kaynak: Block Inc. Bitcoin Bilgi ve Algı Raporu 2022

Genel olarak katılımcıların yüzde 88’i, Bitcoin’i duyduğunu söyledi. En çok bilinen kripto para birimini Ethereum (ETH) takip ediyor. Onun payı ise yüzde 43.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin hakkında bilgi arttıkça kullanma isteği de artıyor – Anket
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!