Apple, 2022 WWDC’de yeni NFT işlem kartı özelliğini tanıtabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın ev sahipliğini yaptığı 2022 WWDC, 6-10 Haziran arasında gerçekleştirilecek ve teknoloji alanında öne çıkan bazı isimler konferansta yer alacak.

Teknoloji devi Apple, 6 Haziran’da başlayacak olan ve bu yıl 33. düzenlenecek Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) öncesinde 4 adet yeni cihaz ve yazılım modelinin gelişmelerini tanıtma planlarını açıkladı. Tanıtımını yapmayı planladığı cihaz ve yazılım modelleri ise iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey ve watchOS 8.

Bunun yanı sıra, Apple’ın ilerlemesini destekleyen MacRumours gibi fanatik forumlar, Memoji karakterlerine tıklandığında, talep edilebilecek üç işlem kartı karakteriyle beraber artırılmış gerçeklik modunun ortaya çıktığını keşfetti.

Kaynak: MacRumours

Memoji karakterleri, son birkaç yıldır Apple’ın tüketici marka stratejisinde devamlı olarak kullanılan bir sabit haline gelmiş durumda.

WWDC’de bu kartların, hiçbir gerçek veya takas edilebilir değeri olmayan ve yalnızca koleksiyon amacıyla kullanılan Web2 öğeleri olarak tanıtılması bekleniyor.

Ancak, RTFKT Studios’un CloneX’inin avatarlarına ve Gary Vaynerchuk’un VeeFriends Series 2’nin animasyonlu kartlarına görsel benzerlikleri nedeniyle söz konusu özellik, gelecekteki Apple NFT’lerinin potansiyeli konusunda NFT topluluğu içinde bazı spekülasyonlara yol açtı.

CEO Tim Cook, Apple’ın 2022’nin 1. çeyrek kazanç açıklaması sırasında artırılmış gerçeklik ve metaverse teknolojilerinin toplumsal olarak benimsenmesi konusundaki olumlu düşüncelerini paylaştı ve şirketin gelişmekte olan sektöre “buna doğrultuda yatırım yapma” niyetlerini belirtti.

Apple’ın hem sanal hem de artırılmış işlevler sunan karma gerçeklik kulaklığının WWDC konferansı sırasında piyasaya sürülmesi planlanıyordu, ancak geliştirme aşamasında yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle bu olasılık pek mümkün görünmüyor.

Şirket kısa süre önce, karma gerçeklik kulaklığının işletim yazılımı olduğu ileri sürülen RealityOS için ticari marka lisansı başvurusunda bulundu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Apple, 2022 WWDC’de yeni NFT işlem kartı özelliğini tanıtabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!