Tesla’dan sonra SpaceX de DOGE ödemelerini kabul etmeye başlayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşler Musk’ın planları doğrultusunda ilerlerse, Starlink abonelikleri için de DOGE ödemelerini kabul etmeye başlayabilir.

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın ödeme aracı olarak Dogecoin’i (DOGE) kabul etmeye başlamasından sadece dört ay sonra Elon Musk, uzay araştırma şirketi SpaceX’in ödeme aracı seçeneklerini genişletme planını duyurdu.

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Musk, 2019’dan beri DOGE ekosisteminin sadık bir destekçisi oldu ve o zamandan beri milyarlarca dolarlık değere sahip şirketlerinde DOGE ödemelerini kabul etmeye duyduğu ilgiyi kamuoyuna açıklamıştı.

Tesla merch can be bought with Doge, soon SpaceX merch too

— Elon Musk (@elonmusk) May 27, 2022

Geçmiş zaman içinde, Musk’ın Dogecoin hakkında attığı tweet’leri piyasada heyecanı yükseltmiş ve DOGE’nin fiyatları üzerinde olumlu etki yaratmıştı. Ancak bu kez, SpaceX’in ticari mal alımlarında DOGE ödemelerini kabul etmeye başladığını duyurması bile, genel olarak düşüş eğiliminde olan kripto piyasası üzerinde elle tutulur bir etki göstermedi.

Ayrıca, Cointelegraph Piyasalar ve TradingView’den elde edilen verilere göre, DOGE’nin 8-12 Mayıs tarihleri arasında yüzde 55’in üzerinde bir değer kaybı söz konusu ve yazı yazıldığı esnada 0,081 dolardan işlem görüyor.

1 günlük Dogecoin fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Musk, Aralık 2021’de Tesla için ödeme aracı olarak DOGE’yi kabul edeceğini açıklamasının ardından DOGE yüzde 25 değer kazanmıştı. Yine aynı tarihlerde Musk, DOGE’nin Bitcoin (BTC) ile karşılaştırıldığında gündelik ödeme aracı olarak daha iyi bir seçenek olduğunu belirtiyordu.

Maybe one day

— Elon Musk (@elonmusk) May 27, 2022

Eğer her şey Musk’ın planları doğrultusunda ilerlerse, Starlink abonelikleri için de DOGE ödemelerini kabul etmeye başlayabilir.

İlginizi Çekebilir: Elon Musk deepfake kullanan kripto dolandırıcıları hakkında uyardı

Tesla CEO’su Elon Musk, yine kripto para dolandırıcılığı amaçlı kendisine ait olduğu iddia edilen montajlanmış deepfake videosu konusunda insanları uyardı.

Yikes. Def not me.

— Elon Musk (@elonmusk) May 25, 2022

İlk olarak Twitter’da paylaşılan video, Musk’ı kripto yatırımlarına yüzde 30 getiri veren bir platformu överken gösteren bir deepfake videosuydu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tesla’dan sonra SpaceX de DOGE ödemelerini kabul etmeye başlayacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!