Avrupa Merkez Bankası (ECB) Anketi: Euro Bölgesinde Bulunan Her 10 Haneden Biri Bitcoin (BTC) veya Diğer Kripto Para Birimlerine Sahip

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yayınlanan bir ankete göre Euro bölgesinde bulunan her 10 haneden biri Bitcoin (BTC) veya diğer kripto para birimlerine sahip bulunuyor.

Avrupa Merkez Bankası, 24 Mayıs Salı günü Finansal İstikrar İncelemesi’nin bir parçası olarak yayınladığı makalede, risklere rağmen kripto varlıklara yönelik yatırımcı talebinin arttığına dikkat çekti. Makalede, ECB’nin 2020 yılından bu yana aylık düzenli olarak Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve İspanya‘da gerçekleştirdiği Tüketici Beklentileri Anketi‘nin son verilerine yer verildi.

Son veriler, anketin yapıldığı altı ülkedeki hanelerin ortalama %10’unun kripto varlıklarına sahip olduğunu ve bu oranın Fransa’da %6’dan Hollanda’da %14’e kadar değiştiğini ortaya koydu.

Ankete katılanların yaklaşık %37’si 999 euroya (1.065 dolar) kadar kriptoya sahip olduğunu belirtirken %29’u 1.000 euro ile 4.999 euro arasında, %13’ü ise 5.000 euro ile 9.999 euro arasında yatırımı olduğunu bildirdi.

Tüm ülkelerden ankete katılanlar arasında en zengin %20’lik kesimin kripto para birimine sahip olma olasılığı daha yüksekti. Ancak beklentilerin aksine, orta gelirli hanelere göre düşük gelirli hanelerin daha büyük çoğunluğu dijital paraya sahip olduğunu bildirdi.

ECB makalede ayrıca uzun süredir devam eden söylemlerini yineleyerek kripto varlıkların küçük yatırımcılar için uygun olmadığını söyledi ve Avrupa Birliği yetkililerini “acil bir mesele olarak” kripto varlıklarla ilgili yeni kuralları onaylamaya çağırdı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Anketi: Euro Bölgesinde Bulunan Her 10 Haneden Biri Bitcoin (BTC) veya Diğer Kripto Para Birimlerine Sahip isimli makale Tuğay Kaynar tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Anketi: Euro Bölgesinde Bulunan Her 10 Haneden Biri Bitcoin (BTC) veya Diğer Kripto Para Birimlerine Sahip
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!