Fed Anketi: ABD’li Yetişkinlerin Yüzde 12’sinde Kripto Para Var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de Federal Rezerv tarafından düzenlenen bir anket çalışmasına göre ülkedeki yetişkinlerin yüzde 12’si kripto para sahibi.

Fed, yıllık olarak düzenlediği anketin 2021 yılı sonuçlarını bugün yayımladı. Bu seferki ankette bundan önceki tüm anketlerden farklı olarak vatandaşlara kripto paralarla ilgili sorular da yöneltildi.

Amerikalı tüketicilerin tercihlerini yansıtan anket çalışması, vatandaşların kripto paraları birer para birimi olarak görmediğine işaret ediyor. Geride bırakılan son bir yıl içerisinde kripto para ile alışveriş veya para transferi yaptığını söyleyenlerin oranı sadece yüzde 3 oldu.

Buna karşın, kripto paraları yatırım amaçlı tutanların oranı yüzde 11 olarak açıklandı. Anket sonuçları bu kullanıcıların kayda değer bir kısmının yüksek gelir düzeyinde olduğunu gösteriyor. Bunların içinde yıllık geliri 100 bin dolar veya daha fazla olanların oranı yüzde 46 oldu.

Fed Anketi: ABD’li Yetişkinlerin Yüzde 12’sinde Kripto Para Var isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Fed Anketi: ABD’li Yetişkinlerin Yüzde 12’sinde Kripto Para Var
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!