Analiste göre enerji şirketleri Bitcoin fiyatını yukarı çekebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ağında sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanılmasıyla birlikte fiyatta yukarı yönlü hareket gelebileceği iddiası ortaya atıldı.

Bitcoin (BTC) fiyatı 70.000 dolara yakın seviyede rekor kırdığı günden bu yana yüzde 55’ten fazla geriledi. Ancak bir analiste göre, boğa piyasasını başlatacak hamle “enerji şirketlerinden” gelebilir.

Kripto veri analiz platformu CryptoQuant’ın CEO’su olan Ki Young Ju, 23 Mayıs tarihinde Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, “Enerji şirketleri, geleneksel finans kurumlarıyla birlikte bir sonraki BTC boğa piyasasını yönetebilir” ifadesini kullandı.

Göreceğimiz ilk değişiklik, son zamanlarda en uygun maliyetli elektrik kaynağı haline gelen güneş enerjisi ve rüzgar panellerinin Bitcoin üretiminde daha sık kullanılması olacak.

Hydroelectric energy is the most common source for Bitcoin mining globally, and it gets used by 62% of crypto miners. Solar and wind take 15-17% for now.

Last week, @EIAgov said the largest increases in U.S. electric power generation this summer will come from solar and wind. pic.twitter.com/zt78DPzbFP

— Ki Young Ju (@ki_young_ju) May 23, 2022

Tweet serisinde Ki, “hidroelektrik enerjisinin, küresel olarak Bitcoin madenciliği için en yaygın kaynak” olduğuna değinerek “kripto para madencilerinin yüzde 62’si tarafından kullanıldığını” belirtti. Güneş ve rüzgar enerjisinin kullanım oranının ise “şimdilik yüzde 15 ila 17 civarında” olduğunu ifade etti.

ABD’deki elektrik enerjisi üretiminde en büyük artış, güneş ve rüzgar panelleri üzerinden gerçekleşecek.

Thankfully, #Bitcoin has the pioneers to realize this future such as @adam3us.

“… By collaborating on this full-stack, 100% solar-powered bitcoin mining project with @Blockstream, using solar and storage technology from @Tesla”https://t.co/rYcgS8Ospk

— Ki Young Ju (@ki_young_ju) May 23, 2022

Bitcoin madenciliğinde rüzgar ve güneş enerjisinin kullanımıyla ekonominin önemli ölçüde iyileşeceğini düşünen Ki, “Blockstream’in yüzde 100 güneş enerjili Bitcoin madenciliği projesiyle iş birliği yaparak, Tesla’nın güneş enerjisi toplama ve depolama teknolojisini kullandığını” hatırlattı.

İlgili: Bitcoin ağ zorluğu yeni bir rekora daha imza attı

Son olarak Ki, Bitcoin fiyatının Kasım 2021’den bu yana yüzde 56’dan fazla düştüğünü, diğer taraftan hash oranının yüzde 75 arttığını söyledi.

“Piyasa soğuk ancak ağın temelleri madencilik tesislerinden gelen sıcaklıkla ısınıyor.”

Bitcoin hash oranı. Kaynak: CryptoQuant

Cointelegraph tarafından haberi yapıldığı üzere Bitcoin madencilik şirketleri günbegün daha fazla sürdürülebilir enerji kullanıyor. Veriler, önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 59 daha fazla yeşil enerji kullanılmaya başlandığını gösteriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analiste göre enerji şirketleri Bitcoin fiyatını yukarı çekebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!