Crypto.com’da bir hata nedeniyle 30-40 katlık kar fırsatı oluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Crypto.com, 13 Mayıs’ta sistem içi hata nedeniyle LUNA için yanlış fiyatlar verildiğini tespit ettikten sonra, kullanıcıların tamamının alım satım işlemlerini aniden durdurdu.

Crypto.com, LUNA ölüm sarmalını ve UST’nin inanılmaz düşüşlerini gördüğü için LUNA işlemlerini açık tutan birkaç kripto borsasından biriydi. Ancak Crypto.com’un mobil uygulamasındaki teknik bir aksaklıktan dolayı bazı kullanıcılar anlık olarak LUNA işlemlerinden 30-40 kat kar etti.

Crypto.com, cuma günü sistem içi bir hata nedeniyle LUNA için yanlış fiyatlar verildiğini tespit ettikten sonra, kullanıcıların tamamının alım satım işlemlerini aniden durdurdu. Kullanıcılar, yapılan işlemlerin tersine çevrilip geri alınmasıyla ilgili endişelerini Twitter’da sesli şekilde dile getirmeye başladıklarında, Crypto.com’un CEO’su Kris Marszalek, bu durumla ilgili ayrıntıları açıkladı.

There was a lot of customers who were buying at wrong prices and of course some also jumped onto the opportunity to exploit the glitch to the maximum.

We reversed ALL trades.

Some customers saved a ton of $ and are thanking us, some didn’t abuse the glitch and are bashing us.

— Kris | Crypto.com (@kris) May 13, 2022

Marszalek, bu 59 dakika içinde işlem yapan kullanıcıların LUNA tokenlerini tekrar anlık piyasa fiyatından geri satın alabileceğini açıkladı. 5 Mayıs’ta 120 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesini gören LUNA fiyatı, sadece 10 gün sonrasında, yazının yazıldığı esnada, 0,0003067 dolar seviyesinde bulunuyor.

Marszalek şunları söyledi:

“Temel sebep şu; birden fazla dış faktörün (Luna ölüm sarmalı, para çekme işlemleri ve tüm Luna ağının durması nedeniyle meydana gelen değişiklikler) tipik olarak endeks fiyatlandırmasına göre hareket etmesi gerekirken, bunun olmaması ve fiyat sapmalarının meydana gelmesi.”

LUNA alım satım fiyaskosunun bir günlük incelenmesinin ardından Marszalek, tüm kullanıcı hesaplarının yeniden etkinleştirildiğini bildirdi.

Crypto.com, LUNA işlemlerini tersine çevirip geri alırken, bu durumdan etkilenen yatırımcılara iyi niyet göstergesi olarak 10 dolar değerinde şirket içi token Cronos (CRO)’yu teklif etti.

İlginizi Çekebilir: SON DAKİKA: Terra blockchain ağında tüm faaliyetler durduruldu

LUNA fiyatı yüzde 99’dan fazla düşerken, Terra blockchain ağının doğrulayıcıları ise ağ faaliyetlerini resmi olarak durdurma kararı aldı.

The Terra blockchain was officially halted at a block height of 7603700.https://t.co/squ5MZ5VDK

Terra validators have decided to halt the Terra chain to prevent governance attacks following severe $LUNA inflation and a significantly reduced cost of attack.

— Terra (UST) Powered by LUNA (@terra_money) May 12, 2022

Doğrulayıcıların, yeni bir düzeltme işlemi uyguladıktan sonra ağı yeniden başlatması bekleniyor.

The patch release is out:https://t.co/BZ8t86cuwA

Delegations will be disabled once block production resumes.

The network should go live once 2/3 of the voting power comes online. An update will be provided accordingly. https://t.co/vffpjw7uom

— Terra (UST) Powered by LUNA (@terra_money) May 12, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Crypto.com’da bir hata nedeniyle 30-40 katlık kar fırsatı oluştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!