USDT 1 doların altına geriledi, Tether CTO’su açıklama yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası, Terra ekosisteminin stablecoin’i TerraUSD’nin (UST) dolara endeksini kaybetmesinin ve stablecoin endeksleri ve Bitcoin’in (BTC) değeri arasında uyuşmazlıklara yol açmasının ardından zarar etmeyi sürdürüyor.

Stablecoin Tether (USDT) da stres belirtileri göstermeye başladı ve USDT/USD paritesi, çoğu borsada 0,99 doların altında işlem görmeye başladı. Tether ve Bitfinex CTO’su Paulo Ardoino, konuyu Twitter’a taşıdı ve geçtiğimiz 24 saatte 300 milyondan fazla USDT tokenin 1 dolar karşılığında bozdurulduğunu açıkladı.

Cointelegraph, son olaylar ışığında USDT’nin 1 dolara endeksini korumasıyla ilgili endişeye yol açacak herhangi bir sebep olup olmadığını öğrenmek için Ardoino’ya ulaştı. Ardoino, USDT’nin şimdiye kadar birçok siyah kuğu olayında ve yüksek dalgalanma koşullarında dahi istikrarını koruduğunu ve nakde dönüştürme taleplerini hiç reddetmediğini açıkladı:

“Tether, dünkü piyasanın ardından beklenen paniğe rağmen, nakde dönüştürme sürecini normal bir şekilde sürdürüyor. Tether şimdiye kadar hiçbir müşterisinin nakde dönüştürme talebini reddetmedi ve reddetmeyecek.”

Ardoino, USDT ve algoritmik stablecoin’ler arasındaki teknik farklılıklara dikkat çekti:

“Tether, bu algoritmik stablecoin’lerin aksine nakit ve nakde eşdeğer varlıklardan oluşan güçlü, ihtiyatlı ve likit bir portföye sahip.”

Terra (LUNA) ve UST ile ilgili süregelen durum, stablecoin’lerin ve ilgili platformların dolara endeksini korumalarına duyulan güveni zedeledi. Yine de Ardoino, stablecoin’lerin kripto para alanında hayati rol üstlenmeye devam edeceğini düşünüyor.

USDT/USD paritesi. Kaynak: TradingView

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
USDT 1 doların altına geriledi, Tether CTO’su açıklama yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!