Çin Yüksek Mahkemesi: Bitcoin Bir Ekonomik Değere Sahip

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin‘de Şanghay Yüksek Halk Mahkemesi, mesajlaşma platformu WeChat üzerinden bir bildiri yayımladı. Yayımlanan bildiride, Bitcoin‘nin belli bir ekonomik değere sahip olduğu vurgulandı.

Çin Yüksek Mahkemesi Bitcoin Hakkında Konuştu

Şanghay Yüksek Halk Mahkemesi, Bitcoin’i Çin yasaları tarafından korunan sanal bir varlık ilan etti. Mahkeme, yayımladığı bildiride kripto para biriminin ekonomik bir değere sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Aslında Çin‘de kripto para ticareti yasak. Ancak bu yasağa rağmen Şanghay Yüksek Halk Mahkemesi’nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Mahkemenin resmi WeChat kanalı üzerinden yayınlanan bildiride şu sözlere yer veriliyor:

“Gerçek deneme uygulamasında, Halk Mahkemesi, Bitcoin‘in yasal konumu hakkında birleşik bir görüş oluşturdu ve onu sanal bir mülk olarak tanımladı”

Mahkeme, BTC’nin belirli bir ekonomik değere sahip olduğunu ve mülkün özelliklerine uygun olduğunu belirtti. Aynı zamanda BTC’yi korumak için mülkiyet haklarının yasal kurallarının uygulandığına da dikkat çekti.

İlginizi çekebilir: Halka Açık Bitcoin Madencilik Şirketlerinin Hisseleri Düşüyor

Karar hakkında yorum yapan isimlerden biri Pekinli bir avukat olan Liu Yang oldu. Yang, mahkemenin direktiflerinin Şanghay bölgesindeki Bitcoin ile ilgili sivil anlaşmazlıklar için önemli bir referans noktası olabileceğini söyledi.

Bitcoin’in yasal koruma alması gerektiğini ilan eden dava kararı göz önüne alındığında, kripto oyuncularının ve hükümetin karara vereceği tepki merakla beklenir oldu.

Bu arada söz konusu açıklamanın çıkış noktası ise Ekim 2020’de açılan bir dava.

Ekim 2020’de Cheng Mou isimli bir şahıs, Şanghay Baoshan Bölge Halk Mahkemesi’ne Shi Moumou’nun bir Bitcoin’ini iade etmesini talep eden bir dava açtı. Ancak davalı Bitcoin’i Şubat 2021’deki bir kararda belirtilen 10 gün içinde mahkemenin yönlendirdiği şekilde iade edemedi. Sonrasında ise Cheng, Baoshan Mahkemesinin iki taraf arasında aracılık düzenlediği Şanghay yerel mahkeme sisteminden tazminat talep etmeye karar verdi.

Bitcoin News‘e göre, Şanghay Yüksek Halk Mahkemesi de açıklamasında bu davaya atıfta bulunuyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin Yüksek Mahkemesi: Bitcoin Bir Ekonomik Değere Sahip
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!