Polygon (MATIC) yüzde 275 fırladığı formasyonu yeniden yakaladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Poligon (MATIC) fiyatı, destek olarak 0,794 doları test ettikten sonra 10 Mayıs tarihinde yönünü tersine çevirdi ve yüzde 25’e varan artışla 0,99 dolara yükseldi.

Yaşanan toparlanma, ABD Merkez Bankası’nın şahin politikalarının önderlik ettiği küresel piyasa çöküşü sırasında tokenin yüzde 17’nin üzerinde düşüşle Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyesi olan 0,787 dolara inmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

MATIC fiyatı geçen yıl yüzde 275’lik boğa rallisinden önceki aynı destek seviyesinde alıcıları çekerek, beş gün boyunca aralıksız düşüşler yaşadıktan sonra toparlandı.

MATIC/USD haftalık fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Temmuz 2021’de 0,877 dolar ve %78,6 Fibonacci düzeltme seviyesinin hesaplandığı 0,61 dolara yakın bölgelerdeki yeniden testin akabinde MATIC, Aralık 2021’e kadar rekor değeri olan 3 dolara yükseldi.

MATIC/USD paritesindeki aynı destek birleşmesi, önümüzdeki haftalarda benzer bir yukarı yönlü hareketi mümkün kılabilir.

O dönemdeki ve şimdiki MATIC temel verileri

Temmuz 2021 ile Mayıs 2022 arasında piyasa temelleri açısından MATIC yatırımcılarının davranışlarını etkileyebilecek çok fazla unsur var.

Örneğin, MATIC’in fiyat patlaması, Ethereum’un hızla artan Gas ücreti ve işlem maliyetleri nedeniyle ikinci katman çözümlerine olan talebi arttığı geçen yıl meydana geldi.

Sonuç olarak merkeziyetsiz borsa SushiSwap (SUSHI), likidite hizmeti Curve (CRV) ve kredi platformu Aave (AAVE) dahil olmak üzere popüler merkeziyetsiz finans (DeFI) uygulamaları, Polygon zincirindeki operasyonlarını genişletti.

Poligon likidite havuzlarında kilitli toplam varlık. Kaynak: Defi Lama

Ancak 2022, kripto paralar için kötü bir yıl oldu. Fed’in faiz oranlarını artırma kararının ardından 9 trilyon dolarlık bilançonun çözülmesi, yatırımcıları riskli varlıklara karşı hamle yapmaya sevk etti. Ne yazık ki, piyasadan daha fazla nakdin çıkacağı beklentisi, 10 Mayıs itibarıyla yılın başından bugüne kadar getirileri sıfırın yaklaşık yüzde 65’i altında olan MATIC’e de zarar verdi.

İlgili: Bitcoin fiyatı 30 bin doların altına çakıldı

Wedbush Securities stratejisti Daniel Ives, Financial Times’a verdiği demeçte, “Kripto paralar da dahil olmak üzere tüm varlık sınıfları için bir risk oluşturuyor” dedi ve dijital varlık yatırımcılarının “saklanacak hiçbir yerleri kalmadığını” sözlerine ekledi.

Bazı yatırımcılar, enflasyona karşı korunma amaçlı kripto para alıyor, ancak [bu varlıklar] Nasdaq’ın Siyam ikizi gibi işlem görüyor.
Kaosun ortasında umut ışığı: Meta

9 Mayıs’ta Polygon CEO’su Ryan Watt, Facebook ve Instagram için benzersiz token (NFT) platformu oluşturmak üzere Meta ile ortaklık kurduklarını duyurdu.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, “Instagram’da NFT sergilemek için içerik oluşturucular ve koleksiyoncular için dijital koleksiyonları test ettiklerini” ve benzer özelliklerin yakında Facebook’a geleceğini de doğruladı. Hype, MATIC’in güçlü bir fiyat tabanı oluşturmasına yardımcı olabilir.

Teknik açıdan bakıldığında MATIC, mayıs ayında 0,615 dolara doğru düşüşe devam etme riski taşıyor.

MATIC/USD paritesine ait haftalık fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Bu arada tokenin 50 haftalık üstel hareketli ortalama (EMA) (1,37 dolar) değerini destek olarak kullanmadıkça, yükseliş beklentisinin ortaya çıkma ihtimali düşük.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Polygon (MATIC) yüzde 275 fırladığı formasyonu yeniden yakaladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!