Bancor tam geçici kayıp koruması sunan üçüncü sürümü başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Likidite havuzu oluşturan ilk merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Bancor, üçüncü sürümü Bancor 3 ile protokole yeni bir likidite çözümü getirdi.

Bancor 3, likidite sağlayıcılarını geçici kayba karşı koruma vaadiyle faaliyete geçirildi. Yeni yapısal değişiklikler, zincir üstüne sürdürülebilir likidite getirmeyi ve merkeziyetsiz otonom organizasyonlar (DAO) için DeFi staking’i basitleştirmeyi vadediyor.

Üçüncü sürüm, aralarında Polygon (MATIC), Synthetix Network Token (SNX), Yearn.finance (YFI), Brave’in kripto parası Basic Attention Token (BAT), Flexa (AMP) ve Enjin Coin (ENJ) de bulunan 30’dan fazla proje ve tokenden ilgi gördü.

Tek taraflı staking, ilk olarak Bancor v2’de yatırımcıları geçici kayba karşı korumak için başlatılmıştı. Ne var ki, yüksek gas ücretleri gibi bazı engeller, bu sürümde staking yapmayı kullanıcılar için epey zorlaştırdı. Bancor, üçüncü sürüm ile geçici kayba karşı tam koruma sağlamayı ve gas ücretlerini minimumda tutmayı vadediyor.

Likidite, DeFi ekosisteminin belkemiğidir. Fakat önde gelen birçok protokol, uzun vadeli likidite madenciliği stratejisini sürdürme konusunda ciddi sıkıntılar yaşadı. Bancor’un ürün mimarlarından Mark Richardson, Cointelegraph’a yeni likidite çözümünden ve protokolde yapılan kilit mimari değişikliklerden bahsetti:

“Bancor 3’te protokol, ağın yükümlülüklerini daha iyi yönetebilmesine olanak sağlayan iyileştirilmiş bir dizi operasyondan faydalanıyor. Bu da geçici kayıp telafisi için daha verimli bir yol sunuyor.”

Bancor 3’te yapılan mimari değişikliklerden biri de Omnipool. Token likiditesi için tek bir sanal kasa olan Omnipool, Richardson’a göre protokolün kazançlarını bir havuzdan alıp, başka bir havuzdaki kullanıcının geçici kaybını telafi etmek için kullanabiliyor.

Yeni özellikler arasında anlık geçici kayıp koruması, otomatik bileşik ödüller, ikili ödülller ve süper akışkan likidite yer alıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bancor tam geçici kayıp koruması sunan üçüncü sürümü başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!