Ticari akıllı sözleşmelerin kullanılması piyasayı ateşleyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, kripto ve blockchain sektörünü yönlendirmek adına bir sonraki katalizörün ticari akıllı sözleşme benimsenmesi olduğunu düşünüyor.

Dallas Mavericks’in sahibi ve kripto para destekçisi olan ünlü isim, 2000’li yılların başlarında aşırı derecede büyümüş ve şirketlerin çöküşüne neden olan internet veya dot-com balonuyla karşılaştırıldığında, kripto piyasasının mevcut “durgun” durumu hakkında görüşlerini paylaştı.

Kripto ekosistemi son yedi gün içinde, piyasa değerine göre en büyük 100 dijital varlığın neredeyse tamamının çift haneli kayıplarla karşı karşıya kalması nedeniyle son zamanlarda oldukça kasvetli bir tablo çiziyor.

Düşüş sürecinin arkasında Fed’in politika faizleriyle ilgili güncellemeleri gibi birkaç faktör bulunuyor. Bununla birlikte günün erken saatlerinde Cuban, Twitter üzerinden yaptığı yorumda, kripto para ve blockchain sektörlerinin “benzer bir süreçten” geçtiğini savundu.

“Kripto, internetin yaşadığı durgunluğun benzerini yaşıyor” dedi.

Cuban’ın görüşüne göre, benzersiz token (NFT) üzerinden merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerine köprü kurarak “her projede bulunan özelliği kopyalayan” blockchain projeleri önünde sonunda yok olacak.

Bunun yerine, ticari kullanıma ve hizmet olarak yazılım (SaaS) uygulamalarının değiştirilmesine yönelik akıllı sözleşme platformları uzun vadede başarılı olacak:

Henüz görmediğimiz şey, iş verimliliği ve kârlılığı artırmak için akıllı sözleşmelerin kullanılması. Sıradaki inovasyon bu olmalı. İşletmeler, rekabet avantajı elde etmek için akıllı sözleşmeleri kullanabildiklerinde uygulamaya alacaklardır. Bunu anlayan zincirler ayakta kalacak.

Akıllı sözleşme platformlarına gösterilen kurumsal desteği gözler önüne seren CoinShares’in 2021 kripto fonları raporu; Ether (ETH), Solana (SOL), Polkadot (DOT) ve Cardano’nun (ADA) en çok tercih edilen seçenekler olduğunu ortaya koydu.

İlgili: Güzel sanatlar müzesi milyon avroluk sanat eserlerini tokenleştiriyor

Rapora göre ETH kullanma olanağı sunan fonlar 1,38 milyar dolar kazanarak yankı uyandırdı. Solana fonları 219 milyon dolar elde ederken, Polkadot ürünleri 116 milyon dolar gelir yakaladı. Cardano fonları ise 115 milyon dolar çekti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ticari akıllı sözleşmelerin kullanılması piyasayı ateşleyecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!