YouTube Kısıtlamaları Kripto Para Topluluğunu Kızdırdı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto topluluğu, ünlü kripto para kanallarında son zamanlarda bir dizi YouTube yasağı nedeniyle çileden çıktı. İşte YouTube’un kripto para kanallarına yönelik uygulanan yasakların detayları…

YouTube’dan Kripto Para Kanallarını Yasaklama

YouTube’da 150.000 abonesi olan Ethereum odaklı bir haber ve podcast kanalı olan Bankless, popüler video akış platformundan herhangi bir uyarı veya açıklama yapılmadan engellendiğini açıkladı.

Bankless, YouTube’dan yasaklanan tek kripto kanalı değil. Aave’nin kurucusu Stani Kulechov’a göre site, Gabriel Haines ve Optimism PBC gibi diğer eğitim amaçlı web3 hesaplarını da engelledi.

🚨🚨🚨
The Bankless @YouTube account ‘has been terminated’
🪓
No warning.
No notification.
No justification

150,000 subs
10,000+ hours of content

Hey @YouTube, our community would like a word!

RETWEET to let YouTube hear you: It’s not okay to ban crypto content pic.twitter.com/MJQ4MGwtYD

— Bankless 🏴 the UNBANNED (@BanklessHQ) May 8, 2022

Yayın sırasında kanallarına ulaşılamıyordu, ancak YouTube diğer iki hesabın incelendiğini açıkladı.

Bankless, platformdan yasaklanması için herhangi bir bildirimi veya gerekçesi olmadığını söyledi.  Haines, yaptığı açıklamada platformun kanalı “hareketsizlik” nedeniyle devre dışı bırakıldığını iddia etti. Haines’in kanalın uyarılmadan tüm içeriklerinin de silindiğini belirtti.

YouTube konuyla ilgili henüz net bir açıklamada bulunmazken, bir başka YouTube kanalı Crypto Love, askıya alındığını belirterek, askıya alınmasına itiraz ettiğini bildirdi.

Kripto Topluluğu Öfkeli

Kripto Topluluğu Öfkeli

YouTube, bu hamleleriiyle kripto para topluluğunu öfkelendirmiş görünüyor. Öyle ki, topluluk uyarı olmadan ve  sebepsiz olarak uygulanan yasaklarla alay etti.

YouTube’un Bankless gibi eğitici kanalları hedeflemesi de kullanıcılar tarafından eleştirildi. Ayrıca, platformun hala kendi sınırları içinde kripto ile ilgili dolandırıcılık ticareti yapmak için bir dizi alternatif kanala izin verdiğine dikkat çektiler.

Kullanıcılar ise merkezi olmayan bir YouTube alternatifi istedi. Komik bir tweet nedeniyle yasaklandıktan sonra Twitter’a yeniden dönmesine izin verilen Kulechov, böyle bir alternatif tasarlamaya karar verdi.

Kulichov, merkezi olmayan bir Twitter rakibi olan Lens Protocol‘ü duyurdu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
YouTube Kısıtlamaları Kripto Para Topluluğunu Kızdırdı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!