Madenciler Bitcoin’den Ethereum’a Madene Geçiyor Çünkü…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve Ethereum madencileri, talebin hızla artmasıyla birlikte yıllar içinde gelirlerde önemli bir pay aldı. Ancak 2022, özellikle en büyük kripto para birimi için sürpriz olabilir. Ocak, Bitcoin madencileri için zor bir ay oldu. Madenciler, 2022’nin ilk ayında yaklaşık 1,2 milyar dolar gelir elde etti.

Rakamlar etkileyici görünse de Ocak ayı toplam geliri, Aralık 2021’e kıyasla 220 milyon dolar azaldı. Madencilik gelirinde %15 gibi şaşırtıcı bir düşüş.

BTC’den ETH’ye

Bitcoin madencileri, Nisan ayı boyunca madencilik karlılığında düşüş yaşadı. Bununla birlikte, Ethereum madencileri, Bitcoin madencilerinden 224 milyon dolar daha fazla gelir elde etti. Nedeni?

Ycharts’ın aşağıdaki grafik anlayışına göre, basın zamanında, BTC madencileri bir önceki yıla göre önemli bir düşüş yaşadı. Aslında, Nisan ayı geliri, Mart 2022’nin yaklaşık 1,21 milyar dolarlık değerinden 34 milyon dolara düştü.

Madenciler Bitcoin’den Ethereum’a Madene Geçiyor Çünkü… 4

Yatırımcılar en azından Bitcoin madenciliği karını elde etmek için kök saldı, ancak Bitcoin madenciliği zorluğu yükselerek 29.79T’ye dokunduğunda BTC ağı büyük ölçüde acı çekti. Genel olarak, Bitcoin’in geçen yılki toplam karlılığı, Nisan 2021’den bu yana %31 azaldı.

İleri Gitmek

Ethereum ve en büyük altcoinin madencileri bu fırsatı öne geçmek için kullandı. Ethereum madenciliği, 2021’de kripto 4.000 dolarlık direnci devirdiğinde daha da karlı hale geldi. Ve şu anda, yaklaşan Merge ile Bitcoin’in kripto kralı olarak kalması giderek daha zor hale geldi. Devam eden bu gelişmelerle birlikte daha fazla madenci Ether ağına göç etti.

Ethereum madencilerinin geliri Bitcoin’i aştı çünkü kazanılan toplam coin sayısı Nisan 2022’de BTC’den nispeten daha yüksek bir ETH fiyatıyla çarpıldı.

ethereumMadenciler Bitcoin’den Ethereum’a Madene Geçiyor Çünkü… 5

ETH madencileri Nisan ayı gelirlerinde 1,39 milyar dolar kaydederken, BTC madencileri yaklaşık 1,16 milyar dolar aldı. Bitcoin’den farklı olarak, Ethereum geliri Mart ayına göre %3 arttı.

Genel olarak, madencilerin geliri, bir kripto para biriminin fiyatı ve belirli bir süre içinde kazanılan madeni paraların sayısı kullanılarak belirlenir. Durumu daha da kötüleştirmek için, BTC madencileri, satışlar piyasaya çıktığında BTC madeni paralarının büyük bir kısmını sattı.

ethereumMadenciler Bitcoin’den Ethereum’a Madene Geçiyor Çünkü… 6

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.


Post Views:
2

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Madenciler Bitcoin’den Ethereum’a Madene Geçiyor Çünkü…
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!