NFT piyasasının haftalık işlem hacmi ocak ayı seviyelerine yükseliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT piyasasının işlem hacmi, yeni rapora göre geçtiğimiz iki haftada gösterdiği toparlanmayla yıl başındaki seviyelere yetişmeye başladı.

NFT piyasasının işlem hacmi, yeni rapora göre geçtiğimiz iki haftada gösterdiği toparlanmayla yıl başındaki seviyelere yetişmeye başladı.

Zincir üstü veri kaynağı Chainalysis, 5 Mayıs’ta yayınlanan rapor ile NFT piyasasındaki aktivite durumuna ışık tuttu. Haziran ayında yayınlanacak Web3’ün Durumu Raporu’nun önizlemesi olan rapora göre, 2022’de NFT pazar yerlerine şimdiye kadar gönderilen değer 37 milyar doları aşıyor.

Bu değer, 2021’de gönderilen toplam değer olan 40 milyar doları geçme yolunda iyi gözükse de, 13 Şubat haftasında 3,9 milyar dolar olan NFT işlem hacmi, 13 Mart haftasında 964 milyon dolara kadar geriledi. Söz konusu haftada kaydedilen hacim, rapora göre 1 Ağustos haftasından beri görülen en düşük hacim oldu.

Diğer yandan NFT piyasasının işlem hacmi, nisan ayında toparlanma göstermeye başladı. Chainalysis’e göre bu toparlanmanın ardında popüler NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club’ın metaverse projesi Otherside’ın başlatılması yatıyor.

Son 1 yılda NFT platformlarına gönderilen haftalık toplam değer (lacıvert) ve ortalama işlem değeri (turuncu). Kaynak: Chainalysis

İlginizi çekebilir: ETH gas ücreti kısa süreliğine uçtu

Piyasa değeri bakımından en büyük NFT koleksiyonu olan Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) yaratıcısı Yuga Labs, geçtiğimiz aylarda duyurduğu metaverse projesi Otherside’a start verdi. Şirket, metaverse’teki dijital arazi tapularını temsil eden Otherdeed NFT’lerinin satışını başlattı.

Öyle ki, koleksiyona gösterilen ilgi, Ethereum gas ücretlerinin kısa bir süreliğine astronomik düzeylere yükselmesine yol açtı.

Öte yandan Chainalysis, NFT piyasasındaki aktif alıcı ve satıcı sayısının artmaya devam ettiğini aktardı. Rapora göre 2021’in son çeyreğinde 627 bin tekil adres işlem yaparken, bu sayı 2022’nin ilk çeyreğinde 950 bine yükseldi.

2022’nin ikinci çeyreğinde aktif olan NFT adresi sayısı ise 1 Mayıs itibarıyla 491 bine ulaştı.

Q1 2020-Q2 2022 arasında aktif olan NFT adreslerinin çeyreklik tablosu. Kaynak: Chainalysis

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT piyasasının haftalık işlem hacmi ocak ayı seviyelerine yükseliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!