DOT fiyatı XCM'in başlatılmasıyla %12 fırladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polkadot fiyatı, yeni zincirler arası iletişim protokolünün blockchain sektöründe uzun süredir var olan bir sorunu çözeceği beklentileriyle geçtiğimiz 24 saatte yükselmeye başladı.

Polkadot (DOT) fiyatı, yeni zincirler arası iletişim protokolünün blockchain sektöründe uzun süredir var olan bir sorunu çözeceği beklentileriyle geçtiğimiz 24 saatte yükselmeye başladı.

DOT fiyatı %12 fırladı

Boğalar dün 14,72 dolarda seyreden DOT fiyatını yüzde 12 yükselterek 16,44 dolara taşıdı. Yatırımcılar, Polkadot ekosisteminde bağımsız blockchain’ler olan paralel zincirlerin birbirleriyle iletişim kurmasına olanak sağlayacak yeni mesajlaşma sistemi XCM’in piyasaya sürülmesini fiyatlandırıyor.

DOT/USD paritesinin günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Cointelegraph’ın haberine göre XCM, protokolde ileride yapılacak güncellemeler ile paralel zincirlerin Röle Zinciri’ne ihtiyaç olmadan mesajlaşmasına imkan tanıyacak. Polkadot, böylece kripto sektörünü bir yılda 1 milyar dolardan fazla zarara sokan köprü hack’lerini ortadan kaldırmayı umuyor.

Diğer tetikleyici faktörler

DOT’un değer artışı, kripto para piyasasındaki benzer yükseliş hamlelerine uygun gözüküyor.

Örneğin Bitcoin (BTC), DOT’un yüzde 12 değer kazandığı sırada neredeyse yüzde 6 yükseliş gösterdi. İkili arasındaki korelasyon katsayısı, 5 Mayıs itibarıyla 0,87 ölçülüyor, yani ikili son günlerde neredeyse birbirine kilitli bir şekilde seyrediyor.

DOT/USD ve BTC/USD paritelerinin korelasyon katsayısı. Kaynak: TradingView

Kripto piyasası, Fed’in gösterge faiz oranında 75 değil, 50 baz puanlık bir artışı doğrulamasının ardından yükselişe geçti. S&P 500 de yüzde 3’e yakın değer artışı ortaya koyarken, tahvil getirileri habere negatif tepki verdi.

Yine de ABD Merkez Bankası, faiz oranlarını artırma yolunda ilerlemeye devam ediyor ve yüzde 2-3 arası “nötr” bölgeye yaklaşarak, ABD’nin ekonomik büyümesini fazla etkilemeden enflasyonla mücadele etmeyi planlıyor.

BTC/USD paritesinin günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Bu nedenle Bitcoin fiyatının güncel değer artışı 40 bin doları göremeyebilir ve DOT dahil kripto piyasasının geri kalanını da kendiyle birlikte dibe çekebilir.

Polkadot %35 düşüş riskiyle karşı karşıya

Baş ve omuzlar (H&S) formasyonunun altına kırılma yaşayan Polkadot, kısa vadede düzeltme riskiyle karşı karşıya.

H&S formasyonları, fiyatın boyun çizgisi olarak adlandırılan ortak bir destek seviyesiyle üç tepe yapmasının ardından ortaya çıkıyor. Ortadaki tepe (baş), diğer iki tepeden (omuzlar) daha uzun oluyor.

H&S formasyonu, genellikle fiyatın boyun çizgisinin altına kırılmasıyla çözülüyor. Bu kırılma, fiyatı boyun çizgisiyle baş arasındaki maksimum mesafe kadar geriletebiliyor.

DOT/USD paritesinin H&S formasyonunu gösteren günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Polkadot fiyatının H&S formasyonunda aşağı yönde hedefi ise 11 dolar, yani güncel kurun yüzde 35 altında bulunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
DOT fiyatı XCM'in başlatılmasıyla %12 fırladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!