Bitcoin fiyatı Fed toplantısı öncesi 39 bin doları geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, 4 Mayıs’ta kritik Fed toplantısı öncesi klasik bir şekilde dalgalı fiyat hareketi göstermeye devam ediyor.

Bitcoin (BTC), 4 Mayıs’ta kritik Fed toplantısı öncesi klasik bir şekilde dalgalı fiyat hareketi göstermeye devam ediyor.

BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Boğaların son umudu tarihsel veriler

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, salı gecesi 37.600 dolara gerilediğinden beri direnç ve destek seviyesi arasında seyrediyor.

Parite, gün içinde bulduğu küçük yükseliş ivmesiyle 39 bin doları geçerek, günlük yatırımcılara rahatlama fırsatı sundu.

Bitcoin makro tetikleyicilere karşı gücünü korurken, piyasalar Fed kaynaklı olası bir dalgalanmaya hazırlanıyor.

Federal Serbest Piyasalar Komitesi’nin (FOMC) iki günlük toplantısı ve hemen ardından düzenlenecek basın toplantısı sürecine bugün başlanacak.

Boğalar için pek bir rahatlatıcı işaret görülmezken, kimileri de tarihsel karşılaştırmalara yöneldi. Fed’in bir önceki faiz oranlarını artırma döngüsü 2015’te başladı ve BTC için dönüm noktası olan bu süreç, kripto paranın Aralık 2017’de pik yapmasıyla sonlandı.

What happened last time the FED came up with a lot of subsequent rate hikes after being zero for a long time?$BTC entered the 2017 bullmarket. pic.twitter.com/lmcIoxXrvN

— Gert van Lagen (@GertvanLagen) May 3, 2022

Popüler yatırımcı ve analist Rekt Capital, “BTC şu anda çok haftalık direnci test ediyor,” yorumunda bulundu.

“Bunun kırılması halinde birkaç haftadır süren düşüş trendi sona erer ve BTC yükselmeye başlar.”

BTC/USD paritesinin açıklamalı grafiği. Kaynak: Rekt Capital/ Twitter

Dünyanın en büyük kurumsal Bitcoin rezervine sahip, BTC’nin makro dip bulmak için düşmeye başlaması halinde satın alımlarını hızlandıracağını söyledi.

Q1 gelir toplantısında konuşan şirket CFO’su Phong Le, Bitcoin teminatlı krediler için hangi koşullarda marj çağrısı alınacağını açıkladı.

Le, “Biz krediyi yüzde 25 kredi-değer oranıyla aldık, marj çağrısı ise yüzde 50 kredi-değer oranında yapılıyor. Yani biz marj çağrısı alana kadar Bitcoin’in değerinin yarısını kaybederek 21 bin dolara gerilemesi gerekiyor,” yorumunda bulundu.

“Bununla birlikte, bu oran yüzde 50’ye ulaşana kadar teminat paketine daha fazla Bitcoin yatırabiliriz, yani bu senaryo hiç yaşanmayabilir.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatı Fed toplantısı öncesi 39 bin doları geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!