Eski Blockstream yöneticisi, DeFi'nin tamamen merkeziyetsiz olmadığını söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockstream’in eski baş strateji sorumlusu Samson Mow, DeFi protokollerinin Bitcoin ile rekabet edemeyeceğine inanıyor.

Blokstream’in eski baş strateji sorumlusu ve JAN3’ün kurucusu Samson Mow, merkeziyetsiz finans protokollerinin çoğunun, merkeziyetsizleştirme eksikliği nedeniyle etkili bir şekilde Bitcoin ile rekabet edemeyeceğine inanıyor.

Mow’un belirttiği gibi DeFi projelerinin çoğu, protokollerini istediği zaman değiştirebilen varlıklar tarafından yönetiliyor.

Mow, “Para, temel düzeyde değişmez olmalıdır. İstediğiniz zaman değiştirebiliyorsanız eğer, Fed tarafından yönetilen yasal para biriminden çok da bir farkınız yok demektir” dedi.

Bitcoin’in merkeziyetsizliği, protokolünü değiştirmeyi çok zorlaştırıyor. Bu yüzden Mow, Bitcoin’i gerçekten küresel bir para sisteminin merkezine yerleşmesi konusunda benzersiz bir aday olarak görüyor.

Ayrıca Mow, Bitcoin’in temel katmanının değişmezliğine rağmen geliştiricilerin, 2. katman ölçeklenebilirlik çözümlerine odaklanarak Bitcoin blockchaininde uygulamalar oluşturabileceklerine dikkat çekti.

Bunlara ek olarak Mow, anlık ve ucuz Bitcoin işlemlerine izin veren Lightning Network’ün güçlü savunucularından biridir. Mow, Lightning teknolojilerini teşvik ederek, insanların Bitcoin’i itibari para birimine dönüştürmeye gerek kalmadan değiş tokuş edebilecekleri hiperbitcoinizasyona (Bitcoin’in dünyanın varsayılan değer sistemi haline gelmesi) giden yolu hızlandırmaya çalışıyor.

“Lightning teknolojisi, Visa, Mastercard ve diğer her şeyin yerini alacak,” dedi ve ekledi, “Bu da kullanıcılar için maliyetlerin düşmesi, daha iyi bir deneyim ve tasarruf anlamına geliyor.”

Röportajın tamamını YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. Lütfen abone olmayı unutmayın!

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Eski Blockstream yöneticisi, DeFi'nin tamamen merkeziyetsiz olmadığını söyledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!