Buenos Aires, vergi ödemelerinde kriptoyu kabul etmeyi planlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 aşamalı dijital kalkınma planının en önemli başlıkları arasında blockchain ve dijital para birimleri bulunuyor.

12 milyondan fazla vatandaş bulunan Arjantin’in başkenti Buenos Aires, dijitalleşme yolunda attığı adımların en büyüğüne blockchain’i yerleştirecek. Şehir özellikle de kamu mali işlemlerine kriptoyu entegre edecek.

Belediye başkanı Horacio Rodriguez Larreta 25 Nisan’da gerçekleştirdiği sunumda, ‘Buenos Aires +’ isimli 12 aşamalı kalkınma planıyla beraber kripto ve blockchainin yaygınlaşmasında önemli bir artış hedeflendiğini açıkladı.

Con Buenos Aires + vamos a dar un paso más en el camino hacia un Estado facilitador que desburocratice y agilice los procesos. Un camino en el que el Estado sea el que se acerca a la gente, y no al revés. pic.twitter.com/yi6fUMmAUI

— Horacio Rodríguez Larreta (@horaciorlarreta) April 26, 2022

Şehir yetkilileri, vatandaşların dijital kimlikleri için doğum tarihi, aşı belgeleri, tıbbi kayıtlar, ve eğitim bilgileri gibi gerekli olan tüm bilgileri tutacak bir platform kurmayı planlıyor. Platform, bu tür önemli bilgilerin iyi korunduğundan emin olmak amacıyla dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) üzerinde çalışacak. Belediye başkanı Laretta da konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Geometrik bir şekilde zamanla genişleyecek olan bu bilgi akışı, blockchain teknolojisi ile korunacak. Kullanıcıların, verilerini kendilerinin kontrol edebilmeleri için bu teknolojisinin benimsenmesinde öncü olacağız.”

Ayrıca Buenos Aires kalkınma planının 9. adımı, vatandaşların vergilerini kripto ile ödeme seçeneğini içeriyor. Şehir kendi kamu hesaplarında kripto tutmayıp, vatandaşların kripto para işlemlerini Arjantin pesosuna çevirmeyi planlıyor.

Buenos Aires’in İnovasyon ve Dijital Dönüşüm sekreteri Diego Fernández ise yaptığı açıklamada şehrin, ödemeleri kolaylaştırmak amacıyla SatoshiTango, Buenbit, Ripio ve Belo gibi yerel kripto borsalarla işbirliği kuracağını belirtti.

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, 2021 Aralık’ta Web3 protokolü The Graph’ın lansman yıldönümü sırasında Buenos Aires’i ziyaret etmişti. Buterin bu ziyaret sırasında Buenos Aires’in eski belediye başkanı ve Arjantin’in de eski başkanı Mauricio Macri ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Buenos Aires, vergi ödemelerinde kriptoyu kabul etmeyi planlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!