ARAŞTIRMA: Dünyanın en kripto dostu ülkesi Slovenya olabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en kripto para dostu ülkesi neresi dersiniz? Yeni araştırmaya göre bu ülke, Orta Avrupa’da 2 milyon nüfusa sahip Slovenya olabilir.

Dünyanın en kripto para dostu ülkesi neresi dersiniz? Yeni araştırmaya göre bu ülke, Orta Avrupa’da 2 milyon nüfusa sahip Slovenya olabilir.

İtalyan havacılık şirketi Fast Private Jet tarafından gerçekleştirilen ve The Times of India tarafından aktarılan araştırma, dünya üzerinde kriptoya en sıcak ve en soğuk bakan ülkelere ışık tuttu.

Coinmap.org ve Coinatmradar.com gibi kaynaklardan yararlanan araştırma, kripto para kullanmayı tercih eden gezginler için en iyi seyahat noktalarını, şehir ve ülkeleri dijital para ödemelerini kabul eden restoran ve mağaza gibi mekan sayısına göre sıraladı.

Araştırmaya göre, kriptoya en sıcak bakan üç ülke sırasıyla Slovenya, Çekya ve Arjantin oldu. Dönemin Slovenya Başbakanı Miro Cerar’ın 2017’de yaptığı “Avrupa’nın blockchain merkezi olmayı hedefliyoruz,” açıklaması, Slovenya için bu sonucun hiç de sürpriz olmadığını gösteriyor.

Kripto araştırma şirketi Crypto Head’in geçtiğimiz yıl yayınladığı “Kriptoya Hazırlık Endeksi” de Slovenya’nın dünya üzerinde kriptoyu benimsemeye en hazır yedinci ülke olduğunu açıklamıştı.

Slovenya’da kripto ödemelerini kabul eden 72 mağaza ve 33 spor sahası bulunurken, ülkenin başkenti Ljubljana’da ise kripto varlıklar ile ödeme yapılabilen 137’den fazla işletme ve 584 farklı lokasyon bulunuyor.

En kripto dostu ülkeler listesinde bu üç ülkeyi sırasıyla Japonya, İspanya ve Kolombiya izliyor.

En soğuk ülkeler listesinde tanıdık isimler

Fast Private Jet, Avrupa kıtasında kriptoya en soğuk ülke olarak Malta’ya işaret etti. Araştırmaya göre ülkede herhangi bir kripto para düzenlemesi bulunmuyor.

Araştırmanın yanı sıra, Mali Eylem Görev Gücü (FATF), 19 Nisan’da yayınladığı raporunda aralarında Malta’nın da bulunduğu birçok ülkenin Para Aklamayı Önleme (AML) ve Terörizm Finansmanıyla Mücadele (CFT) düzenlemeleri konusunda “stratejik eksiklikleri” olduğunu açıklamıştı.

Araştırma, tüm dünya genelinde kriptoya en soğuk bakan ülkelere de yer verdi. Bu ülkeler arasında, kripto paraları farklı sebeplerden tamamen yasaklayan Çin, Mısır, Umman, Irak, Katar, Cezayir, Tunus, Fas ve Bangladeş yer alıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ARAŞTIRMA: Dünyanın en kripto dostu ülkesi Slovenya olabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!