Teknoloji hisse senetlerinin çakılması Bitcoin ve altcoin fiyatlarını yere serdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in “makro düzeyde destek” bölgesini tutup tutamayacağı merak ediliyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla oluşan heyecanın azalmaya başlaması ve küresel ekonominin durumuna ilişkin endişelerin yeniden ön plana çıkmasıyla kripto para piyasası ve daha geniş ölçekte küresel finans piyasaları 26 Nisan gecesi gerileme sürecine girdi.

Teknoloji alanındaki hisse senetleri, 26 Nisan sonunda en çok gerileyen varlıklar oldu. Bu gerilemenin ardından riskli varlıklara olan güven azalınca kripto para fiyatlarında keskin düşüşler peşi sıra geldi.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, 26 Nisan’ın erken işlem saatlerinde 40.500 dolardaki desteğe tuttuktan sonra Bitcoin (BTC), günün geri kalanında yüzde 6,21 düşüşle 38.009 dolara kadar geriledi.

BTC/USDT 1 günlük grafik. Kaynak: TradingView

26 Nisan’daki fiyat hareketi, bu ay finans piyasalarında görülen zayıflığın devamı gibi duruyor. S&P 500 endeksi yüzde 7, Nasdaq yüzde 11 ve Dow Jones yüzde 3 kayıp yaşadı.

FAANG hisselerindeki düşüş eğilimi, daha geniş ölçekte piyasayı aşağı çeken ağırlığa dönüştü. Netflix hisselerinin 20 Nisan itibarıyla yüzde 35 düşmesi, “güçlü piyasalardaki” büyük sarsıntıya işaret ediyor.

Bitcoin derin dipleri test ediyor

26 Nisan’da Bitcoin satışlar, birçok analistin ayı piyasasının dibine doğru gittiğimizi düşünmesine yol açtı. Ancak aşağıdaki grafiği paylaşan kripto para analisti Rekt Capital, bu kadar korkunç tabloya işaret etmiyor. Büyük bir destek bölgesinin yeniden test edildiğini düşünüyor.

BTC/USD 1 haftalık grafik. Kaynak: Twitter

Rekt Capital şöyle yazdı:

BTC, uzun süredir devam eden ‘Yükselen Dip’ desteğine geri döndü.

Analiste göre, BTC yılın başından beri takılı kaldığı aralıkta işlem görmeye devam ediyor ve 30.000 doların altında hala güçlü bir destek var.

İlgili: Bitcoin fiyatı 40 bin dolara tutunamadı

Kripto Twitter analisti Miles J Creative, şu anda iki yılın en yüksek değerinde olan DXY’nin güçlü performansına bakarak, küresel piyasadaki zayıflık hakkında daha fazla bilgi edinilebileceğini düşünüyor.

DXY 1 günlük grafik. Kaynak: Twitter

Analist şöyle yazdı:

Dolar tehlike bölgesine giriyor. Ay’a mı yoksa goblin kasabasına mı?”

Piyasanın kaderi; muhtemelen doların performansı, artan enflasyon, devam eden tedarik zinciri aksaklıkları ve Avrupa’daki küresel çatışma ortamına bağlı olacak.

Kripto para piyasasının toplam değeri şu anda 1,6 trilyon dolar ve Bitcoin’in hakimiyet oranı yüzde 45,5 seviyesinde.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Teknoloji hisse senetlerinin çakılması Bitcoin ve altcoin fiyatlarını yere serdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!