Meta (Facebook), fiziksel metaverse temalı mağaza açıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaliforniya Burlingame’deki şirketin kampüsünde yer alacak mağaza, kullanıcıların Meta’ya ait kulaklıklar ile gördüklerini anlık olarak gösteren duvardan duvara kavisli LED ekrana sahip olacak.

Sosyal medya devi Facebook’un ana şirketi Meta, San Francisco Yarımadası’nda kullanıcıların sanal gerçekliği deneyimlemesi için bir mağaza açacak.

Meta, pazartesi günü yaptığı duyuruda, Kaliforniya Burlingame’de sanal gerçeklik kulaklıkları, video iletişim ekranları ve akıllı gözlüklerin de yer alacağı şirkete ait donanım ürünlerini etkileşimli demolar aracılığıyla kullanıcılara sunacağı bir mağaza açacağını açıkladı. Merkezi Menlo Park’ta bulunan ancak Meta kampüsünde yer alacak mağaza, kullanıcıların Meta’ya ait kulaklıklar ile gördüklerini anlık olarak gösteren duvardan duvara kavisli LED ekrana sahip olacak.

Mağaza başkanı Martin Gilliard, “Meta Mağazası, gelecekte ürünlerimizin Metaverse’e geçiş kapısı olabileceği konusunda insanların bu bağlantıyı kurmalarına yardımcı olmasını sağlayacak,” dedi ve şu sözlerle devam etti: “Mağazamızda Metaverse satmıyoruz ancak insanların Metaverse’e nasıl bağlanacağına dair bilgi sahibi olmalarını istiyoruz”.

Meta bireysel mağazası. Kaynak: Meta

Facebook, Ekim 2021’de, odak noktalarının sosyal medyanın ötesine geçtiğini söyledikten sonra çevrimiçi sosyal deneyimler ile fiziksel dünyayı birbirine bağlamak için Metaverse vizyonunu açıklamıştı. İsmini de, bu doğrultuda Meta olarak yeniden markalaştırdı. Apple dahil bir çok teknoloji şirketinin dünya çapında birçok fiziksel mağazaları olmasına rağmen Facebook’un 2,9 milyar kullanıcısı, 2004 yılında kurulmasından bu yana şirketin bir kullanıcı mağazasına girme fırsatı bulamadı.

Bunlara ek olarak, elektronik devi Samsung’un ocak ayında blockchain destekli dünya Decentraland’da metaverse mağazası açmasıyla beraber birçok firma, sanal mülkleri almak için adeta yarışıyor. Ayrıca raporlara göre, Walmart gibi büyük marketler de Meta’ya geçmeye hazırlanıyor gibi görünüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Meta (Facebook), fiziksel metaverse temalı mağaza açıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!