Güvenlik şirketi Stepn oyuncularını hedef alan oltalama saldırıları hakkında uyardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öncü blockchain güvenlik şirketi Peckshield, Web3 yaşam tarzı uygulaması Stepn’ı hedef alan çok sayıda oltalama sitesi olduğunu açığa çıkardı.

Öncü blockchain güvenlik şirketi Peckshield, Web3 yaşam tarzı uygulaması Stepn’ı hedef alan çok sayıda oltalama sitesi olduğunu açığa çıkardı. Sahte bir MetaMask tarayıcı uzantısı kullanan siber saldırganlar, Peckshield’a göre durumdan şüphelenmeyen Stepn kullanıcılarının çekirdek şifrelerini çalıyor.

Çekirdek şifreleri öğrenen siber suçlular, Stepn kullanıcılarının panel kontrolünü tamamen ele geçiriyorlar ve bu hesaplara kendi cüzdanlarını bağlayabildikleri gibi, verilen ödülleri de teslim alabiliyorlar.

#PeckShieldAlert #phishing PeckShield has detected a bath of @Stepnofficial phishing sites. They insert a false Metamask browser extension leading to stealing your seed phrase or prompt you to connect your wallets or “Claim” giveaway. @Metamask @Coinbase @WalletConnect @phantom pic.twitter.com/cmWUcprMAN

— PeckShieldAlert (@PeckShieldAlert) April 25, 2022

Peckshield, Stepn kullanıcılarına hesaplarında şüpheli bir durum fark etmeleri halinde en kısa sürede destek ekibiyle iletişime geçmelerini tavsiye etti. Bazı müşteriler sorunla karşılaştıklarını, destek ekibine bildirdiklerini ve sorunlarının çözüldüğünü aktardı.

I was experiencing Just the same issue but was fixed in minutes soon as I reached out to the support team with the link below, give it a try too mate!https://t.co/l36cJerNm2

— cristian ronaldo (@cristianronal24) April 25, 2022

Stepn, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Oltalama bildirimi, uygulamanın Twitter Spaces’ta soru-cevap etkinliğini tamamlamasından yaklaşık 20 saat sonra yapıldı.

Peckshield, kripto para topluluğunu hack veya oltalama saldırıları hakkında bilgilendiren popüler bir Twitter hesabıdır.

STEPN ise oyuncuların oyuna başlamak için NFT spor ayakkabı satın aldığı, Solana tabanlı bir oyundur. Uygulama, GPS yoluyla kullanıcıların hareketlerini takip ediyor ve Green Satoshi Token (GST) adlı oyun içi token ile ödüllendiriyor. Bu tokenler daha sonra USD Coin (USDC) veya Solana (SOL) ile değiştirilebiliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güvenlik şirketi Stepn oyuncularını hedef alan oltalama saldırıları hakkında uyardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!