Grayscale CEO'su SEC'ye mektup gönderdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital varlık yönetim devi Grayscale, amiral ürünü Grayscale Bitcoin Tröstü’nü borsa yatırım fonuna dönüştürme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Dijital varlık yönetim devi Grayscale, amiral ürünü Grayscale Bitcoin Tröstü’nü (GBTC) borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Grayscale, ABD’de geçtğimiz yıl ProShares ve Valkyrie gibi ilk Bitcoin (BTC) vadeli işlemler tabanlı ETF’lerin onaylanmasının ardından kendi ürünü konusunda baskı hissetmeye başladı.

25,3 milyar dolar yönetilen varlığa sahip GBTC’yi ETF’ye dönüştürmeyi bir süredir düşünen şirket, nisan başında Tecurium Bitcoin Vadeli İşlemler Fonu’nun onaylanmasıyla birlikte düzenleyicileri ikna etme konusunda güçlü bir koz yakaladı.

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanan dördüncü Bitcoin ETF’si olan Teucrium ETF’nin diğer üç ETF gibi 1940 yasası değil, 1933 yasası kapsamına girdiğini ve bu nedenle spot Bitcoin ETF lehine söylemlerin güçlendiğini söylemişti.

Sonnenshein, Financial Times’ın 23 Nisan tarihli haberine göre şimdi ise SEC’ye fonu ETF’ye dönüştürme başvurusunu hızlandırmak için mektup gönderdi. SEC, şubat ayı başlarında başvuruya ilişkin kararını “manipilasyon ve şeffaflık ile ilgili endişelerini” gerekçe göstererek bir kez daha ertelemişti.

CEO, mektupta şöyle belirtti:

“Teucrium kararının borsa yatırım ürünlerini onaylama konusunda temel bir noktayı doğruladığını düşünüyoruz. Spot Bitcoin ürünlerine vadeli işlem ürünlerinden farklı muamele göstermek için bir sebep yok.”

Grayscale Baş Hukuk Sorumlusu Craig Salm, SEC’nin bu karar ile fiziksel Bitcoin tabanlı ETF’leri reddetmesine sebep olarak vadeli işlem ETF’leri ve spot ETF’lerin farklı yasalara tâbi olmasını göstermesinde haklılığını azalttığını ileri sürdü.

Salm, kripto piyasasının ilk ETF dalgasının görüldüğü 2017’den beri epey olgunlaştığını, borsaların da işlem denetimlerini artırarak ve geleneksel borsalardakine benzer teknolojiler kullanarak önlem aldıklarını ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale CEO'su SEC'ye mektup gönderdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!