Alman bankacılık devi Commerzbank kripto lisansı için başvuru yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Commerzbank sözcüsü, bu yılın başında BaFin’e lisans başvurusunda bulunduklarını doğruladı.

Almanya’daki en büyük bankacılık kurumlarından biri, bu yılın başlarında yerel kripto lisansı için başvurduğunu doğruladı. Bu hamle, büyük bir bankanın ülkede ilk kez kripto para birimlerine yöneldiğine işaret etti.

Commerzbank sözcüsü, 14 Nisan’da yerel medya kuruluşu Börsen-Zeitung’a verdiği demeçte, “2022’nin ilk çeyreğinde kripto saklama lisansı için başvurduklarını” doğruladı. Onaylanması durumunda, kripto varlıkların saklanması ve korunmasıyla birlikte borsa hizmetleri sunmaya da yetkili hale gelecek.

Commerzbank 18 milyondan fazla bireysel, 70 binden fazla da kurumsal müşteriye hizmet veriyor. Kripto para birimlerinin kurumsal müşteri tabanına yönelik olacağı bildiriliyor.

1 Ocak 2020’den bu yana, Almanya’da kripto para hizmeti sunmak isteyen herhangi bir işletmenin, öncelikle BaFin olarak bilinen Federal Mali Denetleme Kurumu’ndan onay alması gerekiyor.

Şu anda sadece dört şirkete vermiş olmasına rağmen BaFin, kripto saklama işlemleri sunmak isteyen firmalardan gelen ve halihazırda bekleyen 25’ten fazla başvuru olduğunu belirtiyor.

Coinbase Almanya, Haziran 2021’de düzenleyici tarafından onaylanan ilk şirket oldu ve Berlin merkezli finansal teknoloji firması Upvest de mart ayında lisans onayı aldı.

Commerzbank, 2018 yılından beri blockchain projelerine ilgi gösteriyor. Hatta 2019 yılında, diğer büyük bankalarla birlikte dağıtık defter teknolojisi (DLT) kullanılarak güvenli işlem denemeleri yaptı.

Ağustos 2021’de firma, sanat ve emlak gibi mevcut varlık sınıfları için blockchain tabanlı dijital piyasa geliştirmek için ortaklık kurdu.

2021’de Almanya, bir dizi reform ve düzenleme planlayarak, blockchain teknolojisi ve kripto para birimlerinin daha fazla benimsenmesini hedefledi.

Alman yatırımcılar da kripto para birimlerini benimsemeye hevesli duruyor. Kucoin tarafından mart ayında yayımlanan raporda, Almanların yüzde 44’ünün “kripto para birimlerine yatırım yapma isteği duyduğunu” ve “Alman kripto yatırımcılarının yüzde 37’sinin bir yıldan fazla süredir kripto para alım satımı yaptığını” ortaya konuldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alman bankacılık devi Commerzbank kripto lisansı için başvuru yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!