Silvergate Bank, kurumsal kripto faaliyetleri azalmasına rağmen yükselişini sürdürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silvergate Bank, 2022’nin ilk çeyreğinde kripto borsaları ve finans kurumları arasında 142 milyar dolarlık transfer sağladı.

Finans kurumların kripto ile diğer resmi paraların takasını kolaylaştırmak için tasarlanmış Silvergate Bank, salı günü 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçları açıkladı. Şirketin 2022’nin ilk çeyreğindeki yıllık bazda net karı yüzde 94 artarak 24,7 milyon dolara, geliri ise yüzde 93 artarak 59,9 milyon dolara ulaştı. Şirket daha çok kripto para borsaları arasında ve kurumsal yatırımcılar arasındaki dolar-euro transferini kolaylaştıran Silvergate Exchange Network (SEN) ile dikkat çekiyor.

Devam eden ayı piyasası nedeniyle kriptoya olan kurumsal ilgi ciddi derecede azaldı fakat şirket büyümesini sürdürdü. Silvergate Bank’ın da belirttiği gibi, gerçekleştirmiş olduğu SEN transferlerinin miktarı 2021’in ilk çeyreğine kıyasla 167 milyar dolardan 142 milyar dolara düştü. Bununla eş zamanlı olarak 2022’nin ilk çeyreğinde küresel çapta Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) alım satımı yüzde 33’lük bir düşüş göstererek 1,046 trilyon dolara geriledi.

Bunlara ek olarak, insanların kripto paralarını yatırabildikleri Silvergate Bank’ın kripto mevduat hesaplarında ise gözle görülür bir artış yaşandı. Kurumsal yatırımcılar, bankanın sunmuş olduğu yıllık yüzde 0,00 mevduat maliyeti sebebiyle, bankadaki dijital varlıklarının miktarını artırdılar. 2021’in ilk çeyreğinde 6,4 milyar dolar olan bankanın dijital varlık miktarı, bu yılın ilk çeyreğinde 14,7 milyar dolara çıktı.

Cointelegraph’ın daha önce de bildirdiği gibi Silvergate, Mark Zuckerberg’in stablecoin projesi Diem’i, feshedildikten hemen sonra 182 milyon dolara satın almıştı. Silvergate şu anda stablecoin altyapısını genişletmeyi önemli bir büyüme alanı olarak görüyor. Buna rağmen şirket, gelirlerinin çoğunu geleneksel bankalar gibi faiz gelirlerinden elde ediyor

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Silvergate Bank, kurumsal kripto faaliyetleri azalmasına rağmen yükselişini sürdürüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!