KuCoin destekli şirketler 100 milyon dolarlık Web3 geliştirme fonu başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fon, Web3 ekonomisinin büyümesi ve gelişmesine katkıda bulunan erken aşama NFT projelerini destekleyecek.

Kripto borsası KuCoin’in risk sermayesi kolu ve NFT pazarı; sanat, spor ve GameFi’nin buluştuğu noktada erken aşama NFT projelerinin başlatılmasına yardımcı olmak amacıyla 100 milyon dolarlık ‘Creators Fund’ isimli fonu başlattı.

KuCoin Ventures ve Windvane NFT pazarı, salı günü yapılan açıklamaya göre sanatçı ve içerik oluşturucuların çalışmalarını sergilemelerine ve yaptığı işlerin sesini daha fazla duyurmalarına yardımcı olmak amacıyla bu fonu oluşturdu. Fonun asıl amacı, blockchain teknolojisinin desteklediği internetin bir sonraki iterasyonu Web3’ün geliştirilmesine katkıda bulunan ve gelecek vaat eden NFT projelerini desteklemek.

Yeni NFT pazarı Windvane ise kripto borsası KuCoin’in geniş kullanıcı tabanından yararlanmayı hedefliyor. KuCoin, CoinMarketCap’ten alınan verilere göre yazının yazıldığı esnada hacim açısından beşinci en büyük kripto borsası konumunda bulunuyor.

İçerik oluşturucuları, Web3’ün gün geçtikçe gelişmesi sayesinde artık sanal dünyalarda gerçek kullanımlara sahip olan NFT‘leri basabilecekleri yeni bir alana sahip. Risk sermayesi şirketi Animoca Brands’in kurucu ortağı ve başkanı Siu, kısa süre önce Cointelegraph’a yaptığı açıklamada Web3’ün, içerik oluşturucularına hem isimlerini duyurmak hem de ekonomik katkı sağlamak adına verimli bir yol sağladığını söylemişti.

‘This is the Mona Lisa of the digital world’, This is what Sina Estavi who bought the NFT in March 2021 told then

Jack Dorsey’s first tweet was con­verted to a NFT last yr & sold for $2.9 mil­lion. Now, it may be resold for less than $14,000. pic.twitter.com/fvDU37lgmV

— Naresh Nambisan ‍♂️ (@nareshbahrain) April 17, 2022

NFT piyasası son zamanlarda durağanlaşmış da olsa, sektörün oluşturucuları girişim sermayeleri tarafından önemli bir ilgi görmeye devam ediyor. Cointelegraph’ın da bildirdiği gibi, NFT avatar startup’ı Genies kısa süre önce 1 milyar dolarlık bir değerlemeyle 150 milyon dolarlık bir C Serisi finansman turunu kapattı. NFT odaklı holding şirketi Metaversal ise geçtiğimiz ocak ayında dijital tahsilat ve metaverse sektörlerindeki yatırım kapasitesini genişletmek amacıyla 50 milyon dolar topladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
KuCoin destekli şirketler 100 milyon dolarlık Web3 geliştirme fonu başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!