FATF, denetimlerine hız kesmeden devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FATF, yayımladığı raporda ülkelerin sadece yüzde 9’unun yasa ve düzenleyici yapılar alanında önemli ölçüde etkili olduğunu belirtti.

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), sanal varlık hizmeti sağlayıcıları (VASPs)’ler de dahil olmak üzere birçok ülkenin, Terörizmin Finansmanıyla Mücadele (CFT) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) standartlarına uymadığını bildirdi.

FATF, salı günü yayımlanan “FATF Standartlarına Uygunluk ve Etkinlik Durumu” konulu bir raporda 120 ülkede değerlendirilen yetki alanlarının yüzde 52’sinin, riskleri değerlendirmek ve şirketlerin gerçek hak sahiplerini doğrulamak için yeterli yasalara ve düzenleyici yapılara sahip olduğunu belirtti. Kuruluş ayrıca ülkelerin sadece yüzde 9’unun bu alanda önemli ölçüde etkili olduğunu da ifade etti.

FATF raporunda, “Ülkelerin çabalarına öncelik vermelerinin yanı sıra tüzel kişiler ve düzenlemelerle ilgili bilgilerin kaydedilmesi, raporlanması ve doğrulanmasında bazı iyileştirmeler yapması gerekiyor. Yetkili makamların, yüksek riskli faaliyetlerin azaltılması için doğru ve güncel bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabilmesi gerekiyor,” ifadelerine yer verildi.

Are countries successfully tackling money laundering & terrorist financing? A new FATF report gives a comprehensive overview of global efforts to tackle these issues. The report outlines what is going well and where countries need to improve.
See more ➡️ https://t.co/4Te6slGmYF pic.twitter.com/qTPCHpa3r9

— FATF (@FATFNews) April 19, 2022

FATF, rapordan da anlaşılacağı üzere VASP’lerin, AML ve CFT yönergelerine uygun olmasını sağlamak için “çeşitli denetim önlemlerini içeren etkili bir denetim ve uygulama sistemi” oluşturmayı amaçlıyor. Kuruluş, bu firmalara uyguladığı denetimin, illegal işlemlere karşı riskleri değerlendirmeyi ve tehditleri azaltmayı amaçladığını söyledi.

Belirli ülkelerde faaliyet gösteren VASP’lerin, FATF yönergeleri kapsamında lisanslı veya kayıtlı olması gerekiyor. Kuruluş, mart ayında Birleşik Arap Emirlikleri, Malta, Cayman Adaları ve Filipinler’in de dahil olduğu birçok bölgede AML ve CFT ile ilgili “stratejik eksiklikler” tespit etti. Birçok ülke ise söz konusu FATF standartlarını, kuruluşun birçok kripto ve blockchain şirketi için zorunluluk haline getirdiği Seyahat Kuralı doğrultusunda uyguluyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FATF, denetimlerine hız kesmeden devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!