Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 11-15 Nisan

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11-15 Nisan tarihleri arasında kripto para piyasasında öne çıkan haberleri sizler için derledik.

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta içinde yaklaşık 39.000 – 43.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. Hafta ortalarında 39 binleri de gören BTC, 11 Nisan Pazartesi sabah saatlerinde 42 bin dolar seviyesinde işlem görürken 15 Nisan Cuma akşamında ise borsalarda 40 bin dolar seviyesinde işlem görüyordu.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 1,884 trilyon dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 40,9 olarak hesaplandı.

Ethereum (ETH) fiyatı ise haftayı 2.900 dolar ile 3.300 dolar seviyeleri arasında geçirdi.

İşte 11 Nisan Pazartesi ile 15 Nisan Cuma tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

Bitcoin fiyatı 39.200 doları gördü – BTC “ayı piyasası” bölgesine mi girdi?

Artan enflasyon endişeleri, Fed tarafından birkaç kez faizlerin artırılacağı beklentisi ve küresel gıda kıtlığı korkusunun finans piyasalarına olumsuz etki etmesiyle beraber kripto para piyasası 11 Nisan’da düşmeye başladı.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, pazartesi sabah saatlerinde boğaların savunma hattı 42 bin doları kıran ayılar, Bitcoin’i (BTC) 39.200 dolara kadar düşürdü ve bazı analistler de kısa vadede daha da düşük fiyatlar öngörmeye başladı.

İstanbul Üniversitesi blockchain laboratuvarı kurulan ilk devlet üniversitesi oldu

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) bünyesinde bulunan Blockchain Türkiye Platformu ve yazılım teknolojileri şirketi Atez, 12 Nisan’da Cointelegraph Türkiye ile paylaşılan basın bültenine göre blockchain laboratuvarı için İstanbul Üniversitesi (İÜ) ile iş birliği yaptı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde kurulan Blockchain Laboratuvarı’nda, dezavantajlı gruplar ve gençlere blockchain teknolojileri üzerine eğitim verilmesi planlanıyor. Gençler için farkındalık yaratacak etkinlikler düzenlenerek, nitelikli iş gücünün artmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Bitcoin fiyatı ABD’de TÜFE’nin açıklanmasının ardından fırladı

Bitcoin fiyatı, 12 Nisan’da ABD’de tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) 1981’den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktığının açıklanmasının sonra kısa süreli bir yükseliş ivmesi yakaladı.

ABD’de sadece mart ayı için yüzde 1,2 olarak ölçülen enflasyonun, yıllık ise yüzde 8,5’e yükseldiği açıklandı.

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, TÜFE verileri açıklanır açıklanmaz 400 dolar fırladı.

Elon Musk, Twitter’ı satın almayı teklif etti

Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor’a gönderdiği mektupta tüm Twitter’ı hisse başına 54,20 dolara satın almayı teklif etti. Musk, sosyal medya platformunun kendisinin açığa çıkaracağı “sıra dışı potansiyele” sahip olduğunu söyledi.

SEC’in yayımladığı 13D başvurusuna göre Musk, “Yatırımımı yaptığımdan beri şirketin şimdiki haliyle ne büyüyecek ne de bu sosyal sorumluluğu yerine getirecek durumda olmadığını fark ettim. Twitter’ın bir özel şirket olarak dönüşüme girmesi gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

Binance, Türkiye’de çağrı merkezi hizmeti başlatıyor

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ilk çağrı merkezi hizmetinin başlatıldığını duyurdu.

Borsa, yeni pilot hizmetinin ilk durağı olarak, 2020’de yerel borsa kurarak giriş yaptığı ülke olan Türkiye’yi seçti.

Binance, 14 Nisan’da Cointelegraph Türkiye ile paylaşılan basın bültenine göre VIP Türk müşterilerine uygulama aracılığıyla 7/24 müşteri desteği sağlayacak.

Borsa, pilot test olarak başlatılan bu hizmeti tüm dünyaya taşımaya hazırlanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 11-15 Nisan
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!