Başkan Biden, Fed başkan yardımcılığı koltuğuna Ripple Labs'ın eski danışmanını önerdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denetimden sorumlu başkan yardımcılığı koltuğu, Fed yöneticisi Randal Quarles’ın görev süresinin Ekim 2021’de sona ermesinden beri boş bulunuyor.

Fed’in eski yöneticisi Sarah Bloom Raskin’in çekilmesinin ardından ABD Başkanı Joe Biden, eski Obama yönetimi yetkilisi ve hukuk profesörü Michael Barr’ı merkez bankasının denetimden sorumlu başkan yardımcısı olarak aday göstermeyi düşündüğünü açıkladı.

Beyaz saray tarafından cuma günü yapılan bir duyuruya göre Biden’, Barr’ın Merkez Bankasını denetlemekten ve liderliğinden sorumlu olmasına olumlu bakıyor. 2015’ten 2017’ye kadar Ripple Labs’ın danışma kurulunda görev alan Barr, bunlara ek olarak eski başkan Barack Obama döneminde Maliye Bakanlığı’nın mali kurumlardan sorumlu sekreter yardımcılığı görevini üstlendi ve Michigan Üniversitesi’nde mali düzenleme üzerine dersler verdi. Beyaz Saray’a göre Barr, halen ABD politikasına katkı sunmaya devam eden Dodd-Frank Yasası’nın da en önemli oluşturucularından biriydi.

Başkan Biden konu hakkında, “Barr, siyasetin dört bir yanından güçlü bir desteğe sahip ve Senatodaki her iki partiden de onay aldı. Bu işin partizan bir iş olmadığını, ulusumuzun finansal kurumlarını düzenlemede ne kadar kritik role sahip bir iş olduğunun farkında,” ifadelerini kullandı.

ABD başkanına göre Fed yöneticisi, Randal Quarles’ın görev süresinin Ekim 2021’de sona ermesinden bu yana denetimden sorumlu başkan yardımcılığı pozisyonu boş olduğundan “Barr’ın adaylığını hızlı bir şekilde ilerletmek” istedi. Senato Bankacılık Komitesi’ne başkanlık eden Ohio Senatörü Sherrod Brown, adaylığı destekleyeceğini söyledi.

“Denetimden sorumlu başkan yardımcısı, finansal sistemimizi korumada kritik bir rol oynuyor. Yeni gelecek olan kişi güçlü finansal düzenlemeye öncelik vermeli ve ekonomimize yönelik riskleri belirleyip bunların önüne geçmelidir” diyen Brown, cümlelerine şu sözlerle devam etti, “Bu adayı destekleyeceğim. Ayrıca Cumhuriyetçi meslektaşlarıma demagoji oyunlarını terk etmeleri ve Amerikalıların refahını ilk sıraya koymaları konusunda şiddetle çağrıda bulunuyorum.”

.@SenSherrodBrown on President Biden’s nomination for Fed Reserve Vice Chair: “Michael Barr understands the importance of this role at this critical time in our economic recovery…I will support this key nominee.” pic.twitter.com/LdREQX3fCS

— chrismeagher46 (@chrismeagher46) April 15, 2022

Partizanlığın, Barr’ın potansiyel adaylığını, komite ve tam Senato oylamasını geçmesine yardım edip etmeyeceği belli değil. Biden yönetiminin denetimden sorumlu başkan yardımcılığı görevi için ilk seçimi olan Raskin, “özel çıkarları için amansızca saldıranlara” ve adaylığını şubat ayından bu yana rehin tutan Cumhuriyetçi milletvekillerine göndermelerde bulunarak ismini değerlendirmeden maert ayında çekmişti. Devamında ise Senato Bankacılık Komitesinin Cumhuriyetçi üyeleri, Biden’ın seçimlerini oylama için ileriye taşımayı amaçlayan toplantıyı Senato’da boykot etti.

Senato, Biden’ın Fed başkanı, başkan yardımcısı ve iki vali için yaptığı seçimleri henüz onaylamadı: Bu isimler sırası ile Jerome Powell, Lael Brainard, Lisa Cook ve Philip Jefferson. Jerome Powell, Senato’da tam bir oylama henüz olmadığı için 4 Şubat’tan bu yana geçici olarak başkanlık yapıyor, Brainard ise Fed’in yönetim kurulu üyesi olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Başkan Biden, Fed başkan yardımcılığı koltuğuna Ripple Labs'ın eski danışmanını önerdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!