TOP 3 altcoin fiyatı nereye gidiyor? ETH, BNB, SOL – Analiz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı, 11 Nisan tarihinde 40.000 doların altına inerek yatırımcılarını korkutmuştu. Yaşanan gerileme, altcoin piyasasına da sıçramış, pek çok kripto para birimi yatırımcısı paniklemişti.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, 12 Nisan itibarıyla BTC/USD paritesindeki toparlanma, altcoin piyasasındaki kimi isimlere de yaradı.

Peki, önümüzdeki günlerde piyasa nasıl ilerleyebilir?

Bu sorunun cevabını bulmak adına, piyasa değeri bakımından en büyük üç altcoin fiyatını değerlendirmek gerekiyor. Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay; Ethereum, Binance Coin ve Solana fiyatlarını masaya yatırdı.

ETH/USDT – Ethereum teknik analiz

Boğalar, 2.968 dolar seviyesinde bulunan 50 günlük basit hareketli ortalamadaki (SMA) düşüşü durdurmaya çalışıyor. Ether (ETH) fiyatı, 12 Nisan’da toparlanma sinyalleri verse de daha yüksek seviyeleri sürdüremedi.

ETH/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Boğalar 13 Nisan’daki yardım rallisini tekrar uzatmaya çalışıyor fakat bu sıçramanın 3.167 dolar seviyesindeki 20 günlük EMA değerinde satışla karşı karşıya kalması muhtemel. Eğer fiyat bu seviyeden düşerse, 50 günlük SMA değerinin altına kırılma olasılığı artar. Böylelikle, ETH/USDT paritesi yükseliş çizgisine kadar düşebilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA değerinin üzerine çıkarsa, boğalar tarafından agresif alımlar gerçekleşecektir. Parite daha sonra 3.490 dolar seviyesinde bulunan 200 günlük SMA değerine doğru bir ralli girişiminde bulunabilir. Ardından 50 günlük SMA ile 200 günlük SMA arasında birkaç gün konsolide olabilir.

BNB/USDT – Binance Coin fiyat analizi

BNB fiyatı, 11 Nisan tarihinde 403 dolarda bulunan 50 günlük SMA değerinin altına düştü, ancak ayılar bu seviyeleri sürdüremedi. Boğalar düşüşte agresif şekilde satın aldı ve fiyatı 12 Nisan’da 50 günlük SMA değerinin üzerine çıkarmayı başardı.

BNB/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Yatırımcılar fiyatı 420 dolardaki 20 günlük EMA’ seviyesinin üzerine çıkarmaya ve günlük kapanışlar elde etmeye çalışıyor. Başarılı olurlarsa, BNB/USDT paritesi, ayıların güçlü şekilde direnç göstereceği 470 dolardaki 200 günlük SMA’ya yükselebilir. Bu gerçekleşirse fiyat birkaç gün boyunca 200 günlük SMA ile 50 günlük SMA arasındaki kanalda seyredebilir.

Aksine, fiyat 20 günlük EMA değerinin üzerinde devam edemezse, daha yüksek seviyelerde satışla karşı karşıya kalacaktır. Ayılar daha sonra fiyatı 391 dolardaki acil desteğin altına düşürmek için bir girişimde daha bulunacak. Bunu başarırlarsa, parite 350 dolara gerileyebilir.

SOL/USDT – Solana teknik analiz

Solana (SOL), 12 Nisan’da 99 dolardaki 50 günlük SMA seviyesinden sıçradı ancak boğalar fiyatı 109 dolar değerindeki 20 günlük EMA’nın üzerine çıkaramadı. Bu, ayıların 20 günlük EMA seviyesine yapılan rallilerde satışları sıklaştırdığını gösteriyor.

SOL/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Ayılar şimdi fiyatı 50 günlük SMA değerinin altına düşürmeye ve kapanış elde etmeye çalışacak. Bunu başarırlarsa, SOL/USDT paritesi 81 dolardaki güçlü desteğe kadar düşebilir. Boğaların bu seviyeyi tüm gücüyle savunmaları bekleniyor çünkü bunun altında bir kırılma ve günlük kapanış düşüş trendini hızlandırabilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden yükselir ve 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa, boğalar 122 dolardaki genel engeli aşmak için başka bir girişimde daha bulunacak.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
TOP 3 altcoin fiyatı nereye gidiyor? ETH, BNB, SOL – Analiz
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!