Reserve Rights (RSR), Ethereum (ETH) ağı üzerinde inşa edilmiş bir sabit fiyatlı kripto para platformudur. Platform ikili token modeli adı verilen bir yapıyı kullanıyor. Bu yapıya göre platformda iki adet kripto para yer alıyor. Platformdaki işlemler için kullanılan RSR token bu iki paradan birincisi olarak biliniyor. Bu içerik boyunca genel olarak bu kripto değeri değerlendireceğiz. Platformda yer alan diğer kripto para ise birçok varlığa dayandırılmış bir sabit fiyatlı kripto değer: RSV. Bu içerik boyunca Reserve Rights (RSR) platformunun kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsedeceğiz. Ayrıca platformun para birimi RSR token’ler ile ilgili birtakım verilere de yer veriyor olacağız.
Ani fiyat değişiklikleri, enflasyon ve alım satım yapan taraflar arasındaki güven eksikliği… Bu sorunlar kripto paraların geniş ölçekte benimsenmesini engelleyen meselelerin başında yer alıyor. Reserve Rights (RSR) ekibi, geliştirdikleri çift token’li platform sayesinde bu sorunların üstesinden gelmeyi hedefliyor. Bu sayede kripto para piyasasının daha geniş ölçekte benimsenebileceğini düşünüyor. Böylece ekosistemin gelişimine elle tutulur bir katkıda bulunulacak. Ekosistemi geliştirmek ve bulunduğu yerden daha ileriye götürmek Reserve Rights ekibinin benimsediği hedefler arasında yer alıyor. Ekip bu hedefine RSR token’lerin küresel ölçekte sorunsuz işlem gerçekleştirebilme kabiliyetiyle ulaşacağını düşünüyor. Küresel finansal sistemin mevcut sorunlarını RSR token’in eşten eşe ödeme imkanları sunan yapısıyla geride bırakmak mümkün. Böylece mevcut düzenlemelerin getirdiği sorunların da üstesinden gelinecek.
Bitcoin (BTC) ilk defa hayata geçmesinden kısa bir süre sonra kripto para ekosistemi büyüdü. Sektörle beraber kullanıcıların talepleri de arttı. Bu talebe yanıt vermek eskisinden daha zor hale geldi ve blockchain için ölçeklenebilirlik sorunu meydana geldi. Uzun zamandır çözülemeyen bu sorun için çeşitli önerilerin ileri sürüldüğünü görüyoruz. Bu önerilerden birisi de Reserve Rights (RSR) platformu tarafından ortaya çıkarıldı. Çift token’li bir sabit fiyatlı kripto para platformu olarak dikkat çeken Reserve Rights, demin bahsettiğimiz soruna küresel ölçekte çözüm sunuyor.
Reserve Rights (RSR) ne zaman çıktı?
Reserve Rights (RSR) projesi 2019 yılında düzenlenen bir ilk borsa arzı etkinliğiyle hayata geçirildi. Huobi Global adlı dünyaca ünlü bir borsada düzenlenen arz etkinliği neticesinde RSR token’ler kullanıcılarıyla ilk kez buluştu. Nevin Freeman ve Matt Elder tarafından kurulan proje kripto para kullanıcılarına kaliteli hizmetler getirmeyi hedefliyor. Projeye hayat veren bu iki ismin teknoloji ve finans alanlarında tecrübeye sahip tanındık simalar olduğunu söyleyebiliriz. Projenin CEO’su Freeman sahip oldukları esas amacın piyasayı daha iyi bir yere getirmek şeklinde özetliyor. Freeman’a göre bu hedefe ulaşmanın yolu insanlar arasındaki koordinasyon sorunlarını gidermekten geçiyor. Freeman insanlığın ve kripto paraları ancak bu şekilde sahip oldukları potansiyeli açığa çıkarabileceğini düşünüyor.
Reserve Rights (RSR) Fiyatı Nedir?
Reserve Rights (RSR) platformunun kripto parası RSR token’lerin fiyatına yönelik en güncel verilere aşağıdaki başlıklardan bulabilirsiniz. Proje ekibi tarafından Reserve Rights platformunun kendi web sayfasında yayımlanan tanıtıcı evraklarda RSR token’ler hakkında çok sayıda teknik veriler yer alıyor. Bu verilere göre piyasaya RSR token’lerden toplamda 100 milyar adet arz edilecek. Bu miktarın şimdiye dek yalnızca %13’ü dolaşıma dahil edilmiş. Bu oran ise yaklaşık 13,1 milyar RSR token’e karşılık geliyor. Başlangıçta da bir borsa platformunda kullanıcılarıyla buluşturulan RSR token’ler bugün halen çok sayıda kripto sever tarafından kullanılıyor.
Reserve Rights Kaç TL?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RSR token 0,194762 TL TL’den işlem görüyor. RSR token fiyatı son 24 saat içerisinde 1.54% değişim gösterdi. RSR token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 33,868,445 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 173,102,619 dolar seviyesinde.
İlginizi çekebilir: Barcelona Token (BAR) Nedir?
Reserve Rights Kaç Dolar?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RSR token $ 0.013213 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle RSR token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,11 dolarla kaydetti. Bununla birlikte RSR token yılın en düşük seviyesini ise 0,013 dolarla belirledi.
Reserve Rights (RSR) Nasıl Çalışmaktadır?
Reserve Rights (RSR) platformu, lider altcoin Ethereum (ETH) blockchain’inde yer alıyor. Platform kullanıcılara sabit fiyatlı kripto paralar konusunda yeni bir değer koruma yöntemi sunuyor. Bilindiği üzere fiyatı dolara endekslenmiş sabit fiyatlı kripto değerlerin daima 1 dolardan işlem görmesi bekleniyor. Reserve Rights platformunun ikili token sisteminde RSR ve RSV token’ler bir arada bulunuyor. RSV token’ler de fiyatı dolara dayandırılmış kripto paralar. Eğer bu kripto paranın değeri 1 doların altına düşerse RSR token devreye giriyor ve dengelem işlemini tamamlıyor. Sonuç olarak RSV token’lerin fiyatı daima aynı kalabiliyor.
Ethereum ağında çalışmalarına devam eden Reserve Rights platformu bir akıllı sözleşmeden faydalanarak işlev gösteriyor. Diğer kripto paraların aksine bu platform itibari paralarla desteklenmiyor. Bilindiği üzere diğer stable coin’ler fiyatlarını sabitleyebilmek için bire bir oranında itibari paraya dayanıyor. Reserve Rights platformunun sabit fiyatlı kripto parası RSV token’ler ise birden çok kripto varlıktan oluşan karma bir sepet tarafından teminatlandırılmış.
Reserve Rights (RSR) Nasıl Satın Alınır?
Reserve Rights token’ler (RSR) çeşitli kripto para borsalarından temin edilebilir. Bu borsalara örnek olarak başta Huobi Global olmak üzere Binance, Bithumb, FTX ya da Uniswap gibi isimleri gösterebiliriz. Binance RSR token’ler için USDT, BUSD ve BTC ile işlem çifti oluşturmuş.