Whitehall, yatırımcıların fonlarını Securitize ortaklığıyla tokenize etmesine izin veriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Londra merkezli kredi sağlayıcısı Whitehall Capital, Amerikan dijital varlık menkul kıymetler piyasası Securitize ile yatırımcıların, varlıklarını blockchain tokenleri olarak tutmasını sağlamak amacıyla bir ortaklık kurdu.

Whitehall yatırımcıları, pazartesi günü yapılan açıklamaya göre artık Whitehall fonundaki birimlerini Securitize platformu üzerinden kullanabilecek, alabilecek veya satabilecek. Bir yatırımcı Securitize’ye kaydolduktan sonra kendi varlıklarını; performans göstergeleri, yatırım raporları ve önemli diğer birçok bilgiyle beraber bir dizi tokenize edilmiş birimler şeklinde görecek. Yatırımcılar ayrıca belirli bir miktarı satmak veya almak için teklif göndererek birimleri diğer yatırımcılarla değiştirebilecek.

Whitehall Capital’ın yönetici ortağı Anthony Bodenstein’e göre mülk varlıklarıyla teminatı alınan ve kredilerle desteklenen blockchain tokenleri, yıllık yüzde 8-10’luk bir gelir sağlayacak:

“Şu anda Whitehall Capital’de yatırımlar konusunda ikincil bir piyasa bulunmadığı için yatırımcıların, kullanımı kolay ve etkileşimli bu platformla çalışmanın avantajlarından yararlanmalarını ve birimlerini bu yolla tutmalarını bekliyoruz.”

Securitize, tokenize edilmiş hisselerin çıkarılmasından, hissedarlara teslim edilmesinden ve blockchain işlem etkinliğinin izlenmesinden sorumlu olacak.

Securitize, Arca U.S. Treasury Fund isimli tokenize bir fonla başlayarak firma için akıllı bir sözleşme ve ihraç platformu sağlamak amacıyla Eylül 2021’de dijital varlık yatırım firması Arca’nın inovasyon kolu Arca Labs ile ortaklık kurmuştu. Arca Labs ayrıca 1940 Yatırım Şirketleri Kanunu uyarınca blockchain aracılığıyla dijital varlık olarak hisse çıkaran kayıtlı ilk hazine fonu olduğunu savunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Whitehall, yatırımcıların fonlarını Securitize ortaklığıyla tokenize etmesine izin veriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!