Solana fiyatı yüzde 20 düşse de ağın NFT ve DApp verileri yükselişe işaret ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana (SOL) fiyatı, 20 gün içinde yüzde 82’lik inanılmaz bir rallinin ardından 2 Nisan’da 143,50 dolara ulaştı. Bu olumlu performans, güncel NFT haberlerine ve piyasa genelindeki yükselişe bağlanabilir, ancak mevcut yüzde 22,7’lik düşüş yatırımcıların kafasını karıştırdı.

FTX borsasında Solana/USDT paritesi. Kaynak: TradingView

Fiyat rallisi, Coinbase Wallet uygulamasının 18 Mart’ta SOL ve diğer Solana blockchain tabanlı tokenlere destek sunmaya başlamasından sonra yaşandı. Kripto borsası ayrıca, Coinbase Wallet hizmetinin ağ üzerinde, merkeziyetsiz uygulama (DApp) ve benzersiz token (NFT) barındırmasına olanak tanıdığını söyledi.

OpenSea’nin Solana ağına entegrasyonu beklentisi de yatırımcıları heyecanlandırdı. Bu durum, OpenSea’nin “sıralama” sayfasında yer alan “tüm zincirler” sekmesindeki ödeme seçenekleri olan Ethereum, Polygon ve Klaytn ağlarına Solana’nın katılacağı anlamına geliyor.

Solana’nın NFT pazarlarına odaklanma stratejisi işe yaramış gibi görünüyor, çünkü birinci katman blockchain ağı 6 Nisan’da toplam NFT satışlarında üçüncü sıraya yükseldi. Ayrıca, son 30 güne ait veriler, Solana’nın 216 milyon dolar değerinde NFT satışı gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Solana’nın DApp mevduatları düşüşte

Solana’nın birincil merkeziyetsiz uygulama (DApp) verisi olan, ağdaki kilitli toplam varlık miktarı (TVL) 50 milyon SOL’nin altına düştükten sonra mart ayının sonlarında zayıflık ortaya çıktı.

Solana ağındaki toplam kilitli varlık. Kaynak: DefiLlama

Yukarıdaki grafik, Solana’nın 20 Eylül 2021’den bu yana en düşük seviyesine ulaştığı için DApp mevduatlarının üç hafta içinde nasıl yüzde 30’luk bir düşüş gördüğünü ortaya koyuyor. Kıyas yapmak gerekirse, Terra’nın TVL’si bugüne kadar yüzde 34 artarken, Fantom ağı mevduatları yüzde 30 büyüdü.

İyi tarafa bakacak olursak, 5 Nisan’da Neon, ilk Solana Ethereum Sanal Makinesi (EVM) çapraz uyumluluk ve ölçeklendirme çözümü için bir alfa sürümü yayımladı. 7 Nisan’da Solana 1,6 milyondan fazla ağ adresinin NFT sahibi olduğunu duyurdu.

Bir DeFi uygulaması öne çıktı

TVL düşüşünün fiyata etki edip etmediğini doğrulamak için DApp kullanım verilerini analiz etmek gerekir.

30 günlük Solana DApp zincir üstü verileri. Kaynak: DappRadar

8 Nisan tarihli DappRadar verilerinin gösterdiği gibi, merkeziyetsiz uygulamalarla etkileşime giren Solana ağ adreslerinin sayısı ortalama yüzde 11 arttı. Kullanıcı dostu bir merkeziyetsiz borsa (DEX) olan Orca, 153.290 kullanıcıyı bir araya getirerek öne çıktı.

Solana’nın TVL’si, benzer akıllı sözleşme platformlarına kıyasla en sert darbeyi almış olsa da, Magic Eden’in son 30 gündeki 212.230 aktif adres elde ettiği üzere, DeFi ve NFT piyasasında sağlam bir ağ kullanımı var.

Yukarıdaki veriler, Solana yatırımcılarının en son düzeltme konusunda endişelenmemesi gerektiğini gösteriyor. Solana ekosistemi, Ethereum uyumluluğu ve NFT piyasa entegrasyonlarına yönelik önemli kilometre taşlarının aşılmasıyla destekleniyor. Bu gerçekleştiği sürece, daha fazla fiyat yükselişi potansiyel olarak mümkün.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana fiyatı yüzde 20 düşse de ağın NFT ve DApp verileri yükselişe işaret ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!