Mastercard, NFT ve metaverse ilişkili 15 marka başvurusu yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödeme devi Mastercard, ABD Patent ve Marka Ofisi’ne (USPTO) NFT ve metaverse ile ilişkili 15 marka başvurusunda bulundu.

Başvuruların önemli noktaları arasında dijital varlıklarla etkileşim için planlanan sanal topluluk, metaverse’te ödeme kartlarının kullanılması, indirilebilir dijital öğeler için çevrimiçi pazar yeri ve sanal gerçeklik etkinlikleri yer alıyor.

Şirketin “Paha Biçilemez” sloganı için yaptığı marka başvurusu, NFT’ler ile doğrulanan sanat eseri, metin, ses ve video gibi çoklu ortam dosyalarından oluşuyor. Bir diğer başvuruda ise şirketin kırmızı ve sarı “Halkalar” logosunu, metaverse ve diğer sanal dünyalardaki ürün ve hizmetlere yapılan kart ödemeleri için kullanma planları görülüyor.

Bir diğer patent başvurusunda ise Mastercard adını metaverse’teki kültürel etkinlik, konser, sportif faaliyetler, festivaller, ödül törenleri ve finansal eğitim seminer ve programlarına ekleme planlarından bahsediliyor.

Mastercard, şubat ayında kripto temelli teknolojiler ve NFT’leri kullanma konusunda bankalar ve işletmeler ile görüşmeleri için 500 yeni kişiyi işe aldı. Yine de Mastercard, NFT ve metaverse alanında patent başvurusu yapan tek büyük fintech şirketi değil. Visa ve American Express de kriptoyla ilgili kendi USPTO başvurularını yaptı.

Visa, ilk olarak 2020’de dijital para birimi oluşturmak için patent başvurusunda bulunmuştu. Şirket, şu anda kart ağında kullanılmak üzere kendi dijital parasını geliştirme aşamasında.

American Express ise sanal ödeme kartlarıyla markalaşma, metaverse’te kişisel yardım hizmetleri ve NFT pazar yerlerinde kartlarının kullanılması gibi konularda yedi başvuruda bulundu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mastercard, NFT ve metaverse ilişkili 15 marka başvurusu yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!