Bu 3 Haber Bitcoin, SHIB, ADA ve Altcoin’leri Çökertti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, 11 Nisan’da 43.450 dolardan ikinci düşüşü işaret ederek, bir daha 40 bin dolar seviyelerine geri döndü. CoinMarketCap verilerine göre Cardano (ADA) ve Shiba Inu (SHIB) son 24 saatte sırasıyla %9,85 ve %5,98 oranında değer kaybetti. Altcoin’lerin çoğu da basın zamanında kırmızı bölgede aşağı kayıyordu. Peki bunun nedeni ne?

BTC, ETH ve SHIB dahil piyasa kan kaybediyor

BTC, Nisan ayı başlarında 47.000 dolar seviyesinin üzerine ayak basamadıktan sonra haftalık bazda %10,76 düştü. Terra’nın Pazar günü gerçekleşen 176 milyon dolarlık Bitcoin alımı da lider kripto para biriminin fiyatını destekleyemedi.

BTC Günlük Grafik / Kaynak: TradingView

Daha önce Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, Terra Blockchain’i güçlendirmeye odaklanan Singapur merkezli bir kar amacı gütmeyen kuruluş olan Luna Foundation Guard (LFG), 176 milyon dolar değerinde Bitcoin daha aldı. LFG şu anda lider kripto para biriminde kabaca 1,7 milyar dolar tutuyor. Yazının yazıldığı sıralarda Bitcoin, 40.458 dolardan işlem görürken, ADA yazının yazıldığı sırada 0,9505 dolarda el değiştiriyordu. SHIB ise 0,00002309 dolarda bulunuyordu.

Piyasadaki düşüşlerin üç olası nedeni:Yatırımcı hissiyatındaki değişim

Piyasa duyarlılığını ölçen Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, yatırımcılar arasında yaygın olan korku duygusunu betimleyerek, basın zamanında ‘korku’ olarak ölçüldü. Şu anda, endeks sadece 32/100 ölçüyor ve korkuyu gösteriyor. Bu, geçen haftaki ‘nötr’ seviyelerden bir kaymayı yansıtıyor.

Dolar endeksi (DXY)nin güçlenmesi

Doların farklı para birimleri karşısındaki değerini ölçen dolar endeksi (DXY), bugün erken saatlerde 100’ün üzerinde iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. TradingView tarafından sağlanan verilere göre, bu ay küresel rezerv para birimi %1,64 değer kazandı. Güçlenen bir DXY, BTC, SHIB ve altcoin’ler USD ile eşlendiğinden kripto para fiyatlarını etkileyebilir.

Fed’in sıkılaştırmasının yarattığı endişeler

Pazartesi sabahı, 10 yıllık Hazine faizi %2,76’yı aştı, 5 yıllık ve 30 yıllık oranlar ise tersine döndü. Artan enflasyon ve Federal Rezerv’in para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırma planlarının ekonomik kalkınmayı engelleyebileceğine dair endişeler, son zamanlarda Hazine faizlerini yükseltti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bu 3 Haber Bitcoin, SHIB, ADA ve Altcoin’leri Çökertti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!