İngiltere’de geçici hizmet kapsamındaki kripto firmalarının sayısı düşüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mali Davranış Otoritesi kapsamında İngiltere’de geçici olarak kripto hizmetleri sunmasına izin verilen firmaların sayısı 12’den 5’e düştü.

İngiltere finansal düzenleyicisi ‘Geçici Kayıt Durumundaki Kripto Varlık Firmaları’ isimli listesi perşembe günü güncellendi ve FCA’nın Ağustos 2020’den beri onayladığı 34 adet kayıtlı kripto varlık şirketinden geriye sadece CEX.IO, Revolut, Copper, Globalblock ve Moneybrain isimli firmalar kaldı. FCA 30 Mart’ta, kripto hizmetleri sunan bazı firmaların geçici kayıt durumunun son tarihini uzatacağını duyurmuştu.

Firmaların İngiltere’de kripto varlık hizmetleri verebilmesi için FCA’ya kayıtlı olması veya geçici kayıt durumuna tabi tutulması gerekiyor. FCA geçen yıl Binance Markets Limited’e İngiltere’deki faaliyetlerini durdurma ve yerel Bitcoin ATM operatörlerine de “kapatma veya daha fazla yaptırımla karşı karşıya kalma” emri yollamıştı.

Bu yeni gelişme, HM Treasury’nin ödeme aracı olarak kullanılan stabelcoinleri mevcut düzenleyici çerçeveye dahil etmek için bir değişiklik planladıklarını söylemesinin ardından gerçekleşti. FCA, önümüzdeki üç yıl boyunca stablecoinlerin de dahil olduğu kripto varlıklara düzenleyici bir yaklaşım ve yetkisi altındaki ‘sorunlu firmalara’ yönelik bir baskı geliştirmek için İngiltere hükümeti ile beraber çalışmayı planlıyor.

CEX.IO, Revolut, Copper, Globalblock ve Moneybrain’in bu geçici kayıt durumu kapsamında hizmet vermesine ne kadar süreyle izin verilip verilmeyeceği henüz net değil. FCA daha önce inceleme süresini Temmuz 2021’den Mart 2022’ye uzatmıştı ve kayıtların onay veya reddi için henüz yeni bir tarih belirtmedi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İngiltere’de geçici hizmet kapsamındaki kripto firmalarının sayısı düşüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!